-
Opnieuw vandalisme bij v.v. Nieuw-Roden
17.Feb.2021

Nieuw-Roden - Opnieuw was het schrikken geblazen door de consulten van v.v. Nieuw-Roden. Woensdagmorgen waren beide onderhouders van het veld, Age Wiechers en Teus van de Lee, mollenklemmen aan het zetten op de velden en zagen dat het schuurtje, waar o.a. de slangen voor de watersrpoeiers inzitten, bijna helemaal was ingetrapt. Zelfs het dak is compleet vernield. 

 

"We worden er helemaal gek van. Houdt het dan nooit op?", vertellen de aangeslagen mannen ons. "Waarom? Wat is de nut hiervan om constant vernielingen aan te brengen rondom het sportpark". "De gemeente mag wel een stenen schuurtje met een dikke ijzeren deur erin maken, zodat het onmogelijk is om het kapot te krijgen. Iemand binnen de club die het zo even herstelt voor ons hebben we niet" vertelt Teus zuchtend aan ons. "Heb zelfs nog een volle container met papier en troep van de tribune gehaald vanmorgen, het was weer een zooitje."

 

Brand

Vorige week was er nog een poging tot brandstichting bij de tribune. Dat liep nog maar net goed af door inzet van clubleden die werden gebeld om zo snel mogelijk naar de club te komen. Ook werd toen een ruit van het kassahokje ingegooid. "We zagen nog wel twee jongens rond de 14/15 jaar wegrennen de Poolswijk op, maar die waren ons te snel af"."Het waren in iedergeval geen jongens van de club".

 

Drugs

Ook wordt er waarschijnlijk op de parkeerplaats s' avonds in drugs gehandeld. Omwonenden klagen over hardrijdende auto's met harde muziek op het terrein. Lege wietzakjes en lachgaspatronen worden regelmatig op het parkeerterrein gevonden.

 

Crowdfunding

Er is inmiddels ook een crowdfunding opgezet voor de club door RTV Zulthe. Het geld wat daarvan binnenkomt, wil de club beveiligingscamera's voor kopen. Ook doet v.v. Nieuw-Roden weer mee aan de Poiesz Jeugd Sponsor Actie.   Met deze actie krijgt iedereen die boodschappen doet vanaf 10,- euro sponsormunten waarmee geld kan worden ingezameld voor de jeugd. 

 

Tikkie

Wilt u een betaling doen via Tikkie is dat ook mogelijk. Druk hiervoor op onderstaande link om een bedrag over te maken.

Wil je mij alsjeblieft betalen voor 'Crowdfunding Nieuw Roden' via-->>  https://tikkie.me/pay/gf8vg6a5k567vf6t3et4 

 

Melding

Mocht u iets verdachts zien rondom de sportclub, bel dan meteen de politie, zodat deze onruststokers in de kraag gevat kunnen worden. 0900-8844

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.