-
Basisscholen en noodopvang blijven maandag dicht
14.Feb.2021
De basisscholen in Drenthe houden morgen de deuren gesloten. Omdat het erg glad wordt door ijzel heeft het KNMI het weeralarm code rood afgegeven. Het wordt iedereen ontraden om de weg op te gaan. Dit meldt RTV Drenthe

 

Zweers Wijnholds is woordvoerder namens alle openbare basisscholen in Drenthe: "De scholen blijven dicht. Met code rood is het niet verantwoord de weg op te gaan."

 

Ook de noodopvang blijft gesloten. "We mogen de verschillende groepen kinderen niet mengen, ze moeten in hun eigen cohorten, zoals dat heet, blijven. Bovendien kunnen we op deze manier er voor zorgen dat ook de ouders niet de weg op gaan om te gaan werken."

 

Ook de christelijke basisscholen houden de deuren op slot. Op het gebied van noodopvang zijn ze iets soepeler op het gebied van noodopvang. Albert Veldhuis is directeur van CKC Drenthe: "Alleen kinderen van mensen met écht essentiële beroepen, zoals verpleegkundigen en artsen, zijn welkom."

 

Afgelopen maandag gingen de meeste basisscholen in Drenthe ook al niet open. Toen gold er code oranje vanwege de sneeuwval en gladheid.

 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.