-
Slachtoffer dodelijk vliegtuigongeval is 75-jarige man uit Kornhorn
14.Feb.2021
Het slachtoffer van het dodelijke vliegtuigongeval in Kornhorn is een 75-jarige man uit het dorp. Dat bevestigen inwoners van Kornhorn. Dit meldt RTV Noord.

De man was de enige inzittende van het toestel, dat zaterdagmiddag rond 15:10 uur verongelukte langs de Noordwijkerweg in Kornhorn. Het onderzoek naar de oorzaak van de dodelijke crash is in volle gang en wordt gedaan door de luchtvaartpolitie.

 

Tientallen mensen gesproken voor het onderzoek

Volgens een woordvoerder van de politie is er inmiddels met tientallen mensen gesproken. Onder meer met buurtbewoners van de plaats waar het ongeluk gebeurde en mensen die beelden hebben gemaakt van het overvliegende toestel.

 

Toestel kwam vlak naast de ijsbaan terecht

Op het moment van de crash zat nagenoeg het hele bestuur van ijsvereniging Kornhorn en Omstreken rondom de tafel in het Kluunhok naast de ijsbaan. Bestuurslid Aafko Poelman zegt dat de consternatie groot was toen het vliegtuig neerkwam. Hij zag het ongeluk zelf niet gebeuren, maar zag wel lichte paniek ontstaan bij de schaatsers die op het ijs stonden. Het vliegtuig kwam op steenworpafstand van de ijsbaan neer.

 

'Binnen een uur was de hele ijsbaan leeg. Toen bekend werd dat de piloot was overleden hebben we ook de muziek rondom de baan uitgezet.'

 

Ooggetuige zag het gebeuren

Dorpsbewoner Klaas van der Veen stond op het bewuste moment op het ijs en zag alles gebeuren. 'Ik zag het vliegtuigje uit de richting van Storteboom (pluimveeslachterij, red.) komen aanvliegen. Toen ging hij richting het Kluunhok en dacht ik dat dat er een looping gemaakt ging worden, dat gebeurde niet. Toen vloog hij weer terug om nog een klein stukje verder te vliegen. Ineens ging het vliegtuig schuin naar beneden, daar achter de ijsbaan', zegt hij zondagmorgen als hij weer op de ijsbaan staat.

 

Volgens de ooggetuige gingen ook een aantal mensen vanaf de ijsbaan naar de plek van het ongeluk om hulp te bieden.

 

Dit bericht is aangevuld met reacties uit het dorp

 

Foto's© Jelte Haumersen

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.