INGESTUURD - Zevenhuizen. De mannen (waar zijn de vrouwen!?) van het MFC hebben met hun vastberadenheid en wilskracht het voor elkaar gekregen dat Zevenhuizen een Multi Functioneel Centrum krijgt.


 


Voor het sportpark d’ Olle Streek is het prachtig, daar gebeurt van alles op sportgebied: fietscross, schaatsen, tennis, korfbal en voetbal.


Alles komt daar op een één plek samen in een nieuw gebouw, mag het dorp trots op zijn en waar vele andere verenigingen hun plekje hopen te vinden. Ook de kleine vereniging SVA kan dan eindelijk beschikken over sport complex zonder water op de vloer en verwarming die te pas en te onpas aan gaat.


 


Maar dat is gevoelsmatig buiten het dorp.


Door het MCF verdwijnt in de kom van het dorp ook een gebouw,


een gebouw dat af is en ook echt dringend aan vervanging toe is.


Veel Zeuvmhuusters en verenigingen hebben daar mooie herinneringen liggen:


Het Verenigings gebouw of Jeugd gebouw, wat men wilt.


 


Dat blijft dan een stille plek in het dorp, naast de prachtig opgeknapte kerk, ook een pareltje van Zevenhuizen. Waar het tijdens de braderie met de feestweek altijd gezellig was. Dat is toch ook best wel een beetje jammer!


Natuurlijk, over een paar jaar weet men niet beter maar toch. Ooit wordt de wereld weer gewoon, biedt de kerk dan plek genoeg voor een grote begrafenis, om maar iets te noemen


Of is dat teveel doem denken!


En wat te denken van de laatste zaterdag/weekend van de feestweek, Cafe Kajuiter en Cafetaria de Appelhof hadden beide baat bij dat weekend, wordt hun dat nou afgenomen, het is wel hun broodwinning! Cafe Kajuiter is er mee begonnen na het sluiten van Pruim, en daar op de Haspel was het al  een succes. En dat succes ging door in de tent op de Oude Streek, waar mensen van heinde en ver de tent wisten te vinden om de feestweek ouderwets feestend af te sluiten, zoals Zevenhuizen dat kan.


De tijd zal het leren en herinneringen zullen gelukkig blijven maar wat was het mooi geweest als het wat fifty fifty was geweest. Sportpark een mooie sporthal. En midden in het dorp ook nog wat reuring met een nieuw Verenigings gebouw.