Deze vrijdag uiteraard weer een nieuwe 'Hoe gaat het nu met'. Vandaag het verhaal van Marco en Karin Geuken van Ijssalon Italia in Roden.

Hoe gaat het met jullie?
"Nou, met ons gaat het met de gezondheid gelukkig allemaal goed. Zakelijk natuurlijk wat minder, maar dat is te begrijpen."

Even een voorstelrondje
"Wij heten Karin en Marco Geuken.
We zijn allebei horecabeesten. Zijn begonnen in Groningen, toen naar Scheveningen (waar ik Karin heb leren kennen.. zij kwam stage lopen in het hotel waar ik al werkte) daar na 10 leuke jaren er voor gekozen om weer terug te gaan naar het Noorden.
Na in Groningen diverse functies te hebben gehad, van hoteldirecteur (Karin) tot manager in de Martini Plaza (Marco) kregen we de kans om ons eigen bedrijf te beginnen in De Winsinghhof. Dat hebben we 5 jaar met veel plezier gedaan, totdat de ijssalon op ons pad kwam en dat sloot mooier aan bij onze thuis situatie. Want er waren inmiddels 2 kids geboren en die wil je ook aandacht geven en met de ijssalon lukt het ons beter om met het avondeten allemaal aan tafel te zitten. En nu inmiddels hebben we de ijssalon ook al weer 8 jaar."

Wat corona voor ons bedrijf betekent? Dat wij dicht moeten zijn en alleen wat afhaal kunnen doen..
Gelukkig hebben we nog twee en halve maand met de zomer mogen draaien en zo wat geld opzij kunnen zetten.. anders was het voor ons al einde verhaal geweest.
Dus je begrijpt dat wij graag weer open willen .. maar dat wil de hele horeca."

 
De mogelijkheden.
"Door de sluiting zijn we al snel met een ontbijtservice begonnen en bezorgen we onze high tea en high wine aan huis.
Plus zijn we begonnen met borrelschalen en leuke cadeau pakketten en we hebben natuurlijk ook onze belegde broodjes nog, die mensen kunnen afhalen en die we bezorgen."

"Hoe zien wij de toekomst??
Ja zo snel mogelijk natuurlijk open.. maar hebben ook met de gemeente veel overleg en mogen onze terrassen uitbreiding, die we vorig jaar hadden, voortzetten .. dus dat betekent dat wij weer het veldje mogen gebruiken rond Ot & Sien.. Vorig jaar was het allemaal wat op het laatste moment, maar dit jaar willen we er echt iets gezelligs van maken met leuke zitjes en een beetje lounge..
Verder wil ik er nog niet te veel over kwijt, want het moet nog wel een beetje een verassing blijven hoe het gaat worden..Maar zin hebben we er zeker in, we kunnen niet wachten.."

"We hebben ook tegen elkaar gezegd…2020 was een negatief jaar, dus dat willen we afsluiten en 2021 kan alleen maar positief worden.
Dus met die insteek gaan we het nieuwe seizoen in."


"Ik zou graag wel willen weten hoe het nu gaat met onze ambulancebroeders en zusters, want dat lijkt mij toch ook niet niks met al die corona gevallen. En al die maatregelen er om heen met pak aan pak uit en alles te moeten schoonmaken na 1 ritje. Respect voor die gasten!

Coby van Zanten©️/Eigen foto