Het was een onverwachte verrassing voor Roderick Schaepman. De oud inwoner uit Nieuw-Roden is al een aantal jaren de initiatiefnemer van De Buurtcamping. Momenteel woont Roderick in Amsterdam. Hij groeide op in Nieuw-Roden aan de Beukenlaan en ging naar school op de Meester de Vriesschool. Later verhuisde de familie naar de Kastelenlaan in Roden.


 


Hij was donderdagochtend te gast bij Koffietijd op RTL4. En na zijn verhaal te hebben gedaan over zijn Buurtcamping, kwam de Vriendenloterij met een hele mooie verrassing.


 


Roderick Schaepman: "De VriendenLoterij steunt ons met een eenmalige schenking van maar liefst €300.000!!! Ik werd donderdagmorgen geheel verrast in het programma Koffietijd waar ik een cheque uit handen van Loretta Schrijver en Quinty Trustfull overhandigd kreeg. Met dit geld kunnen we de komende jaren nog meer buurtbewoners door heel Nederland helpen bij de organisatie van hun eigen Buurtcamping. En zo ontmoetingen tussen allerlei verschillende soorten mensen realiseren. Juist nu zijn deze ontmoetingen en verbindingen belangrijker dan ooit voor de samenhang in onze samenleving."


 


"We willen hier ook meteen Stichting DOEN heel erg bedanken voor hun jarenlange steun en zijn ontzettend blij dat de VriendenLoterij het stokje van ze overneemt. Namens ons hele team, alle campingbeheerders, vrijwilligers en kampeerders 300.000 maal dank!!!!"


 


Hier kan je de interview in zijn geheel bekijken  https://www.koffietijd.nl/videos/51870/fragmenten/roderik-wordt-verrast?fbclid=IwAR2uYvzZBOzsKK6pg1LLK3UeRqWLZcAig5FkHnJwsnbkw8LWJCHgPqcKEZc