Lekkere maaltijden voor doordeweeks


De mens leeft over het algemeen rondom maaltijden. De ochtend begint bijvoorbeeld nadat het ontbijt is gegeten. Ditzelfde geldt voor de middag die na de lunch begint en de avond die na het avondeten. Omdat de maaltijden een beetje worden gezien als het startsignaal van het dagdeel, wil je het dagdeel ook op de juiste manier beginnen. Als je er bijvoorbeeld voor kiest om een ontzettend ongezonde lunch te nuttigen, dan zul je de middag niet ingaan met frisse energie maar eerder wat duf. Het is dan ook belangrijk om je maaltijden goed op je dagritme af te stellen. Door op de juiste momenten ook het juiste te eten, krijg je op de momenten dat je het nodig hebt ook de energie die je op dat moment nodig hebt! In deze blog geven we je enkele tips omtrent maaltijden die jouw doordeweekse gang van zaken kunnen verbeteren.


Ontbijt


Het ontbijt is doorgaans de eerste maaltijd die de mens tot zich neemt op een dag. Het ontbijt bepaald vaak hoe je je de rest van de dag zal voelen. Als je te weinig ontbijt, zul je waarschijnlijk rond een uurtje of 10, 11 honger krijgen. Door de honger kun je je in de laatste uurtjes tot de lunchpauze minder goed concentreren op je werk en zul je dus automatisch ook minder productief zijn. Het is daarom altijd aan te raden om een gezond en voedzaam ontbijt tot je te nemen. Je zult spelenderwijs leren hoeveel je precies moet eten per dag om tot de lunch goed gevuld te zijn. Door tijdens je ontbijt al enkele fruitstukken te nuttigen zul je ook je dag goed beginnen met gezonde vitaminen en mineralen!


Lunch


De lunch is een maaltijd die bepaald hoe je het tweede deel van je dag ingaat. Door een gezonde lunch tot je te nemen zul jij je ook de rest van de dag een stuk vitaler voelen dan bijvoorbeeld met een lunch van frikandellen. De lunch is echter wel een maaltijd waarbij je veel voedingsstoffen tot je moet nemen. Je dient hier vaak nog minimaal 6 uur op vooruit te kunnen dus een vullend maal garandeert jouw concentratie voor de rest van de dag. We zien steeds vaker dat men van het lunchmoment ook al een beetje een avond eetmoment maakt. Door tijdens de lunch een maaltijd te nuttigen die ook als avondeten zou kunnen functioneren, krijg je veel voedingsstoffen binnen en houd je het nog wel even vol op de werkvloer! Het is in dit geval wel aan te raden om te kiezen voor een gerecht dat niet al te zwaar op de maag ligt, denk hierbij aan een niet-rijkgevulde pasta of een simpele bami!


 


Avondeten


Iedere dag leef je waarschijnlijk weer met dezelfde gedacht: “Wat eten we vandaag?”. Dit is heel goed te begrijpen en ontzettend menselijk. Het avondeten is een maaltijd die bepaald hoe jij je de rest van de avond zal voelen. Als je bijvoorbeeld nog de deur uit moet, dan is het niet aan te raden om je helemaal vol te proppen! Indien je de avond vrij bent en van plan was om de hele avond op bed te liggen, dan kan het bijvoorbeeld weer geen kwaad om je een beetje duf te voelen van het avondeten.