De man uit Eibersburen bij Lutjegast blijft de komende veertien dagen in voorarrest. Hij bedreigde voorbijgangers met een hooivork.
Het Openbaar Ministerie bevestigt dat de man veertien dagen vast blijft zitten. Hij blijft langer in de cel omdat het gevaar op herhaling bestaat en omdat dergelijke incidenten maatschappelijke onrust veroorzaken.

Waanbeelden en psychische problemen
De man werd zondag aangehouden nadat hij een fietser bedreigde met een hooivork. Agenten die poolshoogte namen overkwam hetzelfde. De situatie was dusdanig bedreigend, dat agenten waarschuwingsschoten losten. Een speciaal politieteam haalde de man uiteindelijk uit de woning waar hij zich had verschanst.

Volgens een buurman was dit niet de eerste keer en zorgt de man, die waanbeelden en andere psychische klachten heeft, vaker voor problemen als hij zijn medicijnen niet neemt. Hij valt dan mensen lastig, schreeuwt tegen ze en achtervolgt ze.

Overleg met instanties
Volgens burgemeester Ard van der Tuuk is de man in het vizier van de gemeente. Hij is in overleg met instanties om de situatie op te lossen.Bron RTV Noord