Ook deze week blijven we in Peize. Vandaag het verhaal van Sandra en Frank van Bij Boon. Hoe waren onder andere de feestdagen in corona tijd voor hun? Leest u weer mee?

Hoe gaat het met jullie? 
"Met ons gaat goed! We zijn gezond en ondanks alle maatregelingen hebben we een drukke kerst gehad. We zullen 2020 nooit vergeten net zoals ieder ander. Voor ons was het een onzekere rare tijd. Zaken gesloten, zaken weer open met beperkingen, erg drukke zomer op onze terrassen, zaak weer gesloten, Verbouw Bij Boon met nieuw lounge gedeelte & 8 B&B kamers, afhaalgerechten,  creatief blijven , personeel bij elkaar houden & in dienst houden, zichtbaar blijven en voor al nooit opgeven en positief blijven!"

Kunnen jullie jezelf voorstellen aan de lezers van ditisroden?
"Wij zijn Sandra Jansen-Boonstra & Frits Franke, Ondernemers die sinds 2014 samen met Ate vd Veen De Peizer Hopbel in Peize hebben overgenomen. Daarbij hebben wij sinds 1 januari 2020 Cafe Boonstra omgedoopt naar Bij Boon eten/drinken/slapen. Hier hebben wij verbouwd en een doorbraak gemaakt naar een nieuw lounge gedeelte. Nieuwe vloeren laten leggen en toch de authentieke sfeer kunnen behouden. Verder zijn er 8 B&B kamers bij gekomen en kun je Bij Boon nu genieten van eten, drinken & slapen.
Tevens exploiteren wij sinds 1 januari 2020 ook Brasserie Holthuizen op de mooie golfbaan van Roden."

Kerst 2020 was anders dan normaal. Hoe waren deze dagen voor jullie? 
"Heel bijzonder om elke avond om 19.00/20.00 uur klaar te zijn en kerst thuis te vieren. Dit is iets wat natuurlijk totaal niet gebruikelijk is in de horeca. We hebben het bij zowel De Peizer Hopbel als Bij Boon erg druk gehad. Bij De Peizer Hopbel hebben we 4 dagen lang gasten mogen voorzien van een 5 of 7 gangen kerstdiner. En natuurlijk hebben we met 12 collega ondernemers binnen een paar dagen een kerstdineractie opgezet. Mensen die het verdient hadden en door dorpsgenoten waren opgegeven werden verrast met een diner voor 2. Dit was echt prachtig om te doen. Bij Boon zijn we alle dagen open geweest voor afhaal gerechten en je merkte dat veel gasten Boon’s saté ook graag willen afhalen. Verder hebben we samen met Heijkens Zoetwaren een Oliebollen kraam neergezet naast Bij Boon en zijn we daar in december ook erg druk mee geweest."

Hoe zien jullie 2021 tegemoet? 
"Vol positiviteit… Hopelijk in maart weer alle zaken mogen openen en opbouwen naar een prachtige zomer. Wij zijn er klaar voor!!"

Ondanks de beperkingen, wat zijn de mogelijkheden bij jullie? 
"Wij denken niet in beperkingen maar altijd in oplossingen en meebewegen in de mogelijkheden. OPENEN betekent KNALLEN en alles samen met ons personeel er aan te doen om 2020 achter ons te laten."

Aan wie zou jij de vraag 'Hoe gaat het met jou?' graag doorstellen? 
"Stef Heijkens van Heijkens Zoetwaren (sweetpointcandy) in Peize."

Coby van Zanten©️
Eigen foto