-
Sievert en Martha Brouwer 60 jaar getrouwd
6.Jan.2021
Slingers sierden woensdag de woning van de familie Brouwer aan het Eekschillerspad te Nieuw-Roden. Feest natuurlijk. Ja, want ruim 60 jaar geleden ontmoetten Sievert, geboren in Groningen, en Martha, die het levenslicht in Glimmen zag, elkaar fietsend in de wijk Helpman, in de stad van de Mollebonen. Uit deze toevallige ontmoeting ontstond een vriendschap en in Haren stapten ze later samen in het huwelijksbootje.

Sievert verdiende z’n loon bij installatiebedrijf GTI. Met verwarmings- en loodgieterswerk hield hij zich hier bezig, terwijl Martha in dienst was bij een huisarts, er het huishoudelijke werk deed en tevens de telefoon aannam.

Houtsnijwerk is de hobby van de 82-jarige Sievert. Prachtige onderzetters en bloemvazen werden als bewijs tevoorschijn getoverd. Martha, eveneens 82 lentes jong, mag graag lezen en ook reizen heeft haar voorliefde. Traditionele tripjes naar Spanje, zaten er vanwege de coronaperikelen dit jaar helaas niet in. Wandelen en fietsen doet het jubilerende echtpaar ook maar wat graag.

Een gebracht bos bloemen van burgemeester Klaas Smid werd in dank aanvaard.

Een gepland feestje met dochter Wilma en zoon Henry + de 3 kleinkinderen op Texel gaat echter in rook op. Toch zal er vandaag wel een lekker hapje en drankje bij Sievert en Martha op tafel staan. Proost!

Tekst/foto's Roel Lubbers©


Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.