Tolbert – Winkeleigenaar Anne-Heerke Lourens van de kledingzaak Fifty-Fifty in Tolbert is in de nacht van 26 op 27 december op 63¬jarige leeftijd, na een ingrijpende hartoperatie overleden.
Deze zaterdag kon iedereen afscheid van hem nemen en de familie steun betuigen en laten weten dat er aan hun wordt gedacht.
Om 10 voor 12 begon de klok in Tolbert te luiden en stonden er in de Hoofdstraat van Tolbert tal van mensen aan de kant om een laatste groet te brengen. In de bocht bij de ijsbaan naar de Holm stonden de trekkers van een groep boeren van Actiegroep Niezijl, waar Anne-Heerke ook samen vaak mee actie voerde, in een ereboog opgesteld. Een indrukwekkend geheel, waar Anne-Heerke in zijn eigen auto aan zijn laatste rit begon naar het crematorium in het Friese Opeinde. Daar werd hij in kleine kring gecremeerd.

Om 12.00 uur precies reed de stoet, met de laatste rit in zijn eigen auto langs. Iedereen begon te klappen. Eenmaal in de bocht lieten de trekkers hun hoorns luiden en werd hij langs de erehaag gereden. Een indrukwekkend afscheid van een geliefde en bekende winkeleigenaar van Tolbert.

We wensen de familie heel veel sterkte.

Hoofdfoto en film Jordi Haverdings© Infoleek.nl
Foto's / film Douwe Pakes©