Ogenschijnlijk zijn de geplaatste “verkeerslichten”, groen-oranje-rood, op de kruising Dwazziewegen/Noordholt het enige noemenswaardige wapenfeit tijdens oud en nieuw van 2020/2021. Niet onbelangrijk, want op deze plek kwam afgelopen week een fietser in aanraking met een auto en is ten gevolge hieraan helaas overleden. Op deze locatie hebben zich de laatste jaren meerdere ongelukken voorgedaan met fatale afloop.

Velen vragen zich dan ook, bijna wanhopig, af, wanneer er eindelijk eens stappen worden ondernomen om dit kruispunt veiliger te maken. Men vreest dat hier wel weer maanden mee gemoeid zullen zijn………!

Verder in het mooie dörpie Roden zijn er weinig of geen baldadigheden te melden. De Brink is nieuwjaarsmorgen een oase van rust. Ot & Sien kijken dromerig voor zich uit en de Hollandse gebakkraam, die goede zaken deed, is weer naar elders vertrokken. Voor het Gemeentehuis en aan het Julianaplein zijn geen weggebruikers te vinden.
Ook bij het Fitnesscentrum en Jan Buiter serene rust. Bij Alida is de grote puntzak friet ter aarde gestort.

Geen voertuigen op het vernieuwde busstation te bespeuren. Enige openingshandelingen zijn er bij de Jumbo en de brievenbus voor de Bruna is nog tot nader order afgesloten. Ook de Nieuweweg is verlaten op enkele bewoners van “Het Waarkhuus” na. Enige restanten van vuurwerk zijn hier en daar nog zichtbaar. Kortom: een zeer rustig begin van 2021 in Roden. Daar zal weldra vast wel verandering in komen…….!

Tekst/foto's Roel Lubbers©