We zijn er deze vrijdag, de eerste dag van 2021, uiteraard gewoon weer met onze rubriek 'Hoe gaat het nu met'. Kan ik meteen iedereen een gelukkig Nieuwjaar wensen. Deze week het verhaal van Peizenaar Paul Dekker.

Paul, hoe gaat het met je?
"Met mij gaat het goed, je moet positief bij blijven."

Kun je jezelf voorstellen aan de lezers van ditisroden?
"Mijn naam is Paul Dekker 35 jaar geboren en getogen in Peize.

Ben al jaren werkzaam in de horeca. Ik ben begonnen bij cafe Boonstra in Peize. Met een kleine tussen pauze ben ik toen begonnen bij cafe Ensing in Peize.

Via cafe Ensing kwam ik toen aan het werk bij Ajax brandbeveiliging. Aangezien ik ook brandweerman ben bij het korps Peize, was dit een mooie combinatie. Maar het liefste werkte ik in de horeca.

Op 1 januari 2018 was het zo ver en Catering Service Paul Dekker was een feit. Ik bleef nog 4 dagen werken bij Ajax en op vrijdag, zaterdag en zondag catering of bij cafe Ensing werken.

Tot dat ik in april 2020 gebeld werd dat er een bedrijfsrestaurant met vergaderzalen ter overname kwam. Midden in coronatijd gesprekken gevoerd en alles uit gezocht. Begin juni de knoop door gehakt, per 1 september 2020 ging ik open in Groningen. Dus ontslag genomen bij Ajax en mijn grote droom werd werkelijkheid. Verder gaan als zelfstandig ondernemer."

Hoe heeft corona invloed gehad op jouw bedrijf tot nu toe?
"De maanden mei, juni en juli waren zwaar vanwege de vele grote partijen die niet meer door mochten gaan.

De openingsmaand september was een supermaand. Tot wij in oktober als horeca te horen kregen dat we weer dicht moesten. Met de gemeente Groningen in overleg geweest. Gelukkig kreeg ik te horen dat een bedrijfsrestaurant open mag blijven, aangezien er geen mensen van buitenaf komen.

De lunch kon gewoon door blijven gaan. Maar om wat extra te gaan verdienen, aangezien de grote catering opdrachten niet door gingen en ik geen financiële steun krijg, omdat ik dit jaar gestart ben, ben ik begonnen met stamppotten te gaan bezorgen.. en dat is een suc6. Net als de kerstdagen, 24,25,26 en 27 december zat ik vol om diner en salade’s te bezorgen. Corona heeft in die zin wel wat nadelen gegeven maar ook iets positief, want mijn voorganger in het bedrijfsrestaurant is gestopt vanwege zwangerschap en corona. Daardoor heb ik nu mijn droom waar kunnen maken en voor 2021 gaan wij vol energie er tegen aan."

Waarvoor kan men bij jou terecht en alleen zakelijk of ook particulier?
"Bij Catering Service Paul Dekker kan iedereen terecht dus zowel zakelijk als particulier. Zoals hapjesschalen, salade’s, BBQ pakketten, warm en koud buffet, high tea. Ontbijtjes, lunch of compleet verzorgde feestjes. Eigenlijk is alles mogelijk en tijdens een persoonlijk gesprek bespreken we dit."


Je zit bij de brandweer in Peize, hoe was oud en nieuw dit jaar?
"Sinds juni 2004 ben ik lid van de vrijwillige brandweer van Peize.

Ons korps heeft het vrij rustig (gelukkig maar) in de begin jaren jaren hadden we ongeveer 50 tot 60 meldingen per jaar. De laatste paar jaren is dat met de helft verminderd. Oud en nieuw doen wij altijd een rondje met de brandweer auto in de middag. Langs de plekken waar carbid geschoten word en op de aangewezen plekken waar ze een vredig vuur mogen hebben. En het verloopt altijd rustig en voor 2020 is het ook rustig gebleven."

Aan wie wil jij de vraag 'Hoe gaat het met jou?' graag doorstellen?
"Aan het cafe waar ik ben begonnen bij Boon, aan Sandra Jansen Boonstra."

Coby van Zanten©️