Donderdag 31 december zal er op de parkeerplaats van de VV Roden (hoek Norgerweg/Hullenweg) een oliebollenstraat worden ingericht.

De afgelopen jaren kwamen de leden bij iedereen aan de deur. Omwille van de geldende regels rondom corona is dit nu niet mogelijk. In samenwerking met Bakkerij van Esch heeft de VV Roden nu een drive thru opgezet. Daarnaast zal er wederom een kraam voor de winkel van bakkerij van Esch aan de Albertsbaan ingericht worden.

Vanaf 8.30 uur tot 16.00 uur is de oliebollenstraat geopend. Er wordt op de parkeerplaats een duidelijke rijrichting aangegeven. Aan het begin van de route, bij de eerste mobiele tent, kunnen de oliebollen worden besteld en afgerekend. De voorkeur gaat uit de betaling te doen door middel van pinnen. Er kan ook contant/gepast worden betaald. Om dit te vergemakkelijken zijn de zakken dit jaar gevuld met 6 oliebollen (met of zonder krenten) te koop voor 5 euro.
Na betaling komt men doorrijdend automatisch bij de volgende tent. Hier wordt de bestelling bijvoorbeeld in de achterbak van de auto neergelegd. Niemand hoeft dus uit de auto en er is geen fysiek contact met medewerkers/clubleden en andersom. Nadat de oliebollen ontvangen zijn, kan men de parkeerplaats weer rustig verlaten.
Een ander groot voordeel is dat de oliebollen bij bakkerij van Esch gedurende de hele dag vers en warm gebakken worden. De hele dag zal er dus continu nieuwe aanvoer zijn van oliebollen.

Door op deze manier oliebollen te verkopen, is de veiligheid en gezondheid zo veel mogelijk gewaarborgd bij medewerkers/leden en doorrijdende klanten.

Met de opbrengst van deze actie wordt de clubkas van de VV Roden weer een beetje gevuld, want vanwege corona hebben veel verenigingen aanzienlijk minder inkomsten gehad met name vanuit de kantines.

Archieffoto