Deze vrijdag is een ook nog eens een bijzondere, het is tenslotte eerste kerstdag. Vandaag het verhaal van Dagbesteding Ons T hoes in Peize. Ze kampen al met corona sinds hun opening. Hieronder hun verhaal.

Hoe gaat het nu met jullie?
"Het gaat goed met ons en onze dagbesteding. We mogen niet mopperen, ondanks alle coronamaatregelen zetten we gewoon door."

Kunnen jullie jezelf voorstellen aan de lezers?
"Wij zijn Mark Matter en Harma Venema. De trotse eigenaren van Dagbesteding Ons T hoes. Een dagbesteding met koffie- en theeschenkerij waar mensen met een verstandelijke/psychische beperking een zinvolle dagbesteding hebben."

Jullie hebben sinds dat jullie open zouden al met corona te maken, hoe gaat dat nu?
"Klopt, op 1 januari 2020 is dagbesteding Ons T hoes op papier gestart met de bedoeling om in maart onze deuren te openen. Helaas gooide corona roet in het eten. Bij de eerste lockdown moesten zowel horeca en dagbesteding sluiten en hierdoor kon de geplande opening niet doorgaan. Op 1 juni mocht Dagbesteding Ons T hoes eindelijk open. In eerste instantie alleen de horeca, want cliënten waren er toen nog niet. Zo kon na een “valse start” iets van de vaste lasten terugverdiend worden en kon er gewerkt worden aan de naamsbekendheid. Al gauw hadden we de eerste aanmeldingen voor dagbesteding binnen, en minstens zo belangrijk, wisten mensen de koffie- en theeschenkerij te vinden. Na een goede zomer kwam helaas de 2e lockdown waarin de horeca wederom de deuren moest sluiten. Nu mocht de dagbesteding gelukkig open blijven en met een aanpassing van de activiteiten konden we door. Op dit moment bieden we aan 5 cliënten dagbesteding. Nieuwe aanmeldingen zijn nog steeds welkom. We zijn nog maar een half jaartje open en in coronatijd mogen niet alle cliënten naar externe dagbesteding. Voor nu zijn we dik tevreden."

Waarvoor kunnen mensen bij jullie terecht?
"In eerste instantie natuurlijk voor dagbesteding, we bieden dagbesteding op maat. We kijken wat de client leuk vindt, kan en/of wil leren en passen daar indien mogelijk het aanbod op aan. De client staat centraal. Naast begeleiding, persoonlijke aandacht en plezier bieden we de ondersteuning die nodig is om idealen, wensen en dromen – indien haalbaar- te verwezenlijken. We zijn een kleinschalige dagbesteding waardoor we zorg op maat kunnen bieden.
In tweede instantie kan iedereen bij ons terecht voor een kopje koffie/thee met wat lekkers of een lekkere lunch. Ook kan men een high tea bij ons bestellen."

Aan wie willen jullie de vraag graag doorstellen?
"We willen de vraag graag doorstellen aan Paul van cateringservice Paul Dekker.

Mogen we ook nog even van de gelegenheid gebruik maken om iedereen fijne feestdagen en een heel gelukkig en bovenal gezond 2021 te wensen?"

Coby van Zanten©️