Eerste vaccinatieplaats tegen corona in MartiniPlaza: zorgmedewerkers krijgen voorrang

MartiniPlaza in de stad Groningen is door de GGD aangewezen als eerste vaccinatielocatie tegen corona in onze provincie. De voorbereidingen voor de inrichting van de 'coronaprikplek' is inmiddels in volle gang. Op 18 januari wordt begonnen met inenten.
De inentingen met het BioNTech/Pfizer-vaccin worden verricht aan de voorzijde van het complex en wordt strikt gescheiden van de XL-coronatestlocatie.

De eerste groep die in aanmerking komt voor vaccinatie zijn zorgmedewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning.

300 - 500 zorgmedewerkers per dag
In een periode van zes weken zullen dagelijks tussen 300 en 500 zorgmedewerkers in deze eerste ronde ingeënt worden. De vaccinatie bestaat uit twee prikken, waarbij de tweede prik drie weken na de eerste plaatsvindt.

Als er zes weken lang zeven dagen per week maximaal 500 medewerkers per dag ingeënt worden, betekent dat dus maximaal 21.000 zorgmedewerkers.

Uitnodiging vanaf 4 januari
Vanaf 4 januari krijgen deze zorgmedewerkers via hun werkgever een uitnodiging. Hierin staat hoe telefonisch een afspraak gemaakt kan worden. In een later stadium kan dit ook digitaal. Bron RTV Noord