Een rondje door Noordenveld met de vraag 'Hoe gaat het met jou?' levert deze week het verhaal van Soundlink op. Hoe hebben hun deze coronatijd tot nu toe ervaren?

Hoe gaat het met jullie?
“Met ons gaat het goed, het is voor ons persoonlijk natuurlijk enorm omschakelen, maar we zien veel mensen om ons heen die voor ons klaar staan en hebben samen een positieve blik op de toekomst. Persoonlijk kijken we natuurlijk enorm uit naar de tijd dat we weer samen kunnen komen tijdens de evenementen hier in de omgeving en op de grote festivals.”

Kunnen jullie jezelf voorstellen aan de lezers van DitisRoden?
“Wij, Bas Jansen en Floris Roelfzema (helaas niet op de foto) zijn 30 jaar en hebben nu zo’n 12 jaar SoundLink en zijn daarmee actief in de licht- en geluidsbranche. Daarnaast hebben we nog een tweede bedrijf, CaseLink, hier maken we onder andere Flightcases en koffers. Bas is woonachtig en Peize en Floris in Leutingewolde.”

Hoeveel invloed heeft corona tot nu op jullie bedrijf gehad?
“Onze wereld stond natuurlijk wel even op z’n kop toen de Corona crisis insloeg. We keken uit naar een erg drukke maar leuk festivalseizoen en ook lokaal stonden er erg leuke producties op de planning. Helaas is daar niet veel van terecht gekomen. Heeft corona invloed gehad, ja dat is iets wat zeker is. We kunnen helaas onze corebusiness niet uitvoeren op het moment en dat is natuurlijk heel jammer. Maar het heeft voor ons niet alleen negatieve dingen met zich meegebracht. Een periode als dit zet je aan tot omdenken. Waar zijn we nu als bedrijf echt goed in? Waarin kunnen wij ons toch nog onderscheiden van andere bedrijven in de sector. Je gaat meer naar jezelf kijken. Het brengt creativiteit naar boven bij ons en het personeel en je merkt hoeveel mensen om je heen voor je klaar staan. Zo hebben we in de zomerperiode picknickbanken verkocht, zijn we interieur gaan bouwen in samenwerking met Eltec Totaalbouw en is ons personeel inmiddels in allerlei andere sectoren aan het werk. We zetten met z’n allen de schouders eronder en kijken daarom met goede moed naar de toekomst.”

Waarvoor kan men bij jullie terecht? Alleen bedrijven of ook particulieren?
“SoundLink is gespecialiseerd in de realisatie rondom licht en geluidsprojecten. Dit is heel breed, in de zomer gaan we diverse festivals af maar we doen ook bedrijfscongressen, sportevenementen, begrafenissen, tuinfeestjes noem het maar op. Overal waar een speaker of een lamp nodig is zijn wij actief, dus zowel voor bedrijven als particulieren. Bij CaseLink zijn we heel flexibel in wat we kunnen. Onze specialiteit ligt bij het maken van Flightcases en Koffers maar ook voor CNC freeswerk kunnen mensen bij ons terecht. We zien bijvoorbeeld dat mensen die in deze tijd meer met live evenementen bezig zijn hier een specifieke flightcase voor willen. Maar ook particulieren die een dure camera gekocht hebben graag deze in een degelijke transport koffer willen.”

Jullie hebben al voor heel veel activiteiten het licht en geluid mogen regelen. Wat was voor jullie het hoogtepunt? Of wat staat nog op jullie wensenlijst om eens te mogen doen?
“Een echt hoogtepunt is moeilijk te noemen, we doen enorm veel leuke dingen. Van chique bedrijfscongressen waar je maanden aan werkt om een perfecte productie neer te zetten tot een festival waarin je het hele publiek los ziet gaan. Dat zijn wel dingen waar wij echt onze voldoening uithalen. Er staan natuurlijk nog wel wat dingen op onze wensenlijst. Maar we kijken nu vooral uit dat we weer los mogen en om dan weer samen met ons team te doen waar we goed in zijn.”

Aan wie willen jullie de vraag 'Hoe gaat het met jou?' graag doorstellen?
“Wij willen graag de pen graag doorgeven aan Albertema Paryservice en Banketbakkerij. We mogen regelmatig fijn met hun samenwerken en we zijn dan ook erg benieuwd hoe hun zich door de crisis heen slaan.”

Coby van Zanten