-
De Sint en Pietenjacht in Veenhuizen is geopend
21.Nov.2020
Veenhuizen - Iedereen herinnert zich vast nog wel de berenjacht. Dat was een idee dat vanuit Australië was komen overwaaien. Mensen plaatsten allerlei soorten knuffelberen achter het raam, waar kinderen dan samen met hun ouders in een speurtocht langs konden lopen. De Sint en Pietenjacht is daar een vervolg op.

Het 5-koppige Sint comité Veenhuizen, bestaande uit Marga Kleinveld, Evelyn van der Meulen, Sonja Bergsma, Johan Veldsink en Trea ten Brinke, zorgt al vele jaren voor een spectaculaire aankomst van onze goedheiligman. Dit jaar moest door de corona iets anders creatiefs bedacht worden en zo ontstond dit spontane idee. En dat het aanslaat in dit kleine, hechte dorp blijkt wel, al 113 mensen hebben zich aangemeld.
De bedoeling is dat je iets wat te maken heeft met sinterklaas voor je raam plaatst. Kinderen kunnen dan met hun ouders op speurtocht.
"Leuke bijkomstigheid is dat we een donatie van Jan en Alida van Piepers en Paupers mochten ontvangen," vertelt Evelyn, "en zo is het idee ontstaan om er een bingo aan te koppelen. Bij een volle bingokaart krijgt een kind dan een leuk prijsje. Ook leuk om te vertellen bij bonushuis nr 112, wat iets uit de richting ligt, heeft de bewoonster haar boom vol met kleine kadootjes gehangen, voor ieder kind 1!"

Wil je nou meer weten over dit ontzettend leuke initiatief, kijk dan even op hun facebookpagina 'Sinterklaas in Veenhuizen' Wij hebben even een klein rondje gereden door Veenhuizen en het ziet er allemaal erg gezellig uit! Een leuk idee voor andere dorpen misschien?

Tekst/foto's Coby van Zanten©
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.