Halloween Spooktocht


Vandaag zou het zo ver zijn, de spooktocht in het Mensinge Bos van Roden. Tientallen kinderen, tieners en ouders hadden zich opgegeven om vanavond het donkere enge bos te trotseren.


 


Vanavond is het Allerheiligen avond, in Engelse landen beter bekend als Halloween. De nacht dat de geesten van overledenen terugkomen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen. De zeldzame samenkomst van de volle maan tijdens Halloween maakt dat vanavond alle rusteloze geesten van Havezate Mensinge tevoorschijn komen. De deelnemende jeugd zou in kleine groepjes op pad gaan om onschuldige wandelaars te beschermen tegen deze kwade geesten. Helaas mag de tocht, op last van de gemeente Noordenveld, geen doorgang vinden.


 


De goede weersvoorspelling, de volle maan, het feit dat Halloween dit jaar op een zaterdag valt… Samen de ideale ingrediënten voor een perfecte spooktocht! Maar de huidige Coronamaatregelen gooien zelfs bij dit secuur coronaproof geplande jeugdfeest roet in het eten.


 


De organisator van de spooktocht, Enjoy Events, hoopt van harte dat de maatregelen snel versoepeld worden zodat er later deze winter alsnog een leuke tocht plaats kan vinden in het Mensinge Bos. Voor vanavond raden we aan om het gebied te mijden, zodat de geesten geen onschuldige voorbijgangers kunnen lastigvallen dit jaar.


 


Wil je op de hoogte blijven van leuke evenementen, en als eerste horen wanneer de tocht alsnog door mag gaan? Volg Enjoy Events dan op www.facebook.com/enjoyevents.nl.