Weer een nieuw verhaal in onze rubriek 'Hoe gaat het nu met' Ditmaal het verhaal van Rene Buiter van Buiters Bakboerderij. Hoe was de afgelopen coronatijd voor hem?

Hoe gaat het met jou?
"Het gaat goed. Ik ben druk bezig met het testen van nieuwe producten en daar krijg ik energie van. We hebben de laatste tijd vanalles geprobeerd en daardoor nu ook een mix voor sloffenbodem en speculaas in ons assortiment. Op dit moment zijn we een mix voor mueslirepen aan het testen. Zodra dit recept door de keuring komt, zal dit weer een nieuwe product zijn in onze Bakboerderij."

Wat zijn de gevolgen van corona voor de Bakboerderij geweest?
"We hebben aan het begin van de Coronatijd maatregelen getroffen in de winkel. Maximaal 3 personen in de winkel, voor alle klanten is een mandje verplicht en ook staat er een desinfectiezuil bij de ingang. Daarnaast hebben we kruisjes op de vloer gemaakt met tape om mensen direct vanaf het begin te helpen met de 1,5 meter. Het is makkelijk om te zeggen dat er 1,5 afstand gehouden moet worden, maar wat is nu 1,5 meter? Er zijn ook mensen die moeite hebben met inzicht of het inschatten van afstanden en dan is zo'n maatregel best lastig. We wilden het onze klanten zo makkelijk mogelijk maken. We hebben ook de mogelijkheid gecreëerd dat mensen niet de winkel in hoefden. Bestelling mailen, via de website bestellen of bestellen bij het raam. De mensen die daar kwamen hoefden dan de winkel niet in en konden de bakbenodigdheden snel en veilig ophalen zonder contact te hebben met andere mensen. Mensen die liever niet de winkel in konden, konden bij het raam bestellen zodat wij alles in konden pakken. We hebben inmiddels ook een groot spatscherm bij de kassa staan en de collega's dragen een spatscherm in de winkel omdat we fijn vinden dat klanten ons gezicht nog wel kunnen zien."

Is de boerderij weer geopend voor workshops?
"Helaas kunnen we dit nog niet doen in verband met de maatregelen. Mensen die op de hoogte gehouden willen worden kunnen een mail sturen naar bakboerderij@gmail.com met in de titel 'Workshops na Corona'. Wij zetten de mensen dan op de maillijst voor de workshops na Corona. Dit zorgde wel voor andere mogelijkheden. We hebben tijd kunnen steken in kerstpakketten. Deze zijn dan nu ook verkrijgbaar, ook op maat gemaakt. We zien dat mensen nu ook zelf pakketten gaan samenstellen. We denken dan graag mee door etiketten aan te bieden zonder prijs of met bijvoorbeeld een eigen logo of eigen tekst."

Wat is er allemaal te koop bij de bakboerderij? 
"Wij verkopen bakmixen voor brood en banket. Koolhydraatarmer brood, brood zonder toevoegingen, brood met zaden en pitten, volkoren, bruin en wit. Qua banket kunt u bij ons terecht voor cakemixen tot koekjes en alles wat daar tussenin zit. We verkopen ook Vegan producten. Daarnaast kunnen mensen bij ons terecht voor advies en service. We denken graag met onze klanten mee."

Welke bakmix moet men echt eens proberen?
"Als u houdt van cake, probeer dan eens de Winterwondercake. Liever zelf een cake op smaak brengen of vullen? Dan is de bakkerscake of de luxe cake een lekkere basis. Bakt u liever brood? Het Kloosterbrood is een heerlijk volkorenbrood met zaden en pitten, de favoriet van onze klanten! Daarnaast verkopen we nog ongeveer 70 andere broodmixen. Op dit moment gaan we richting de gezellige decembermaand, waarvoor we de 'Zak van Sinterklaas' gevuld hebben met allerlei lekkere dingen die gemaakt kunnen worden met korting natuurlijk. Ook zijn de producten los verkrijgbaar, denk aan speculaascake, pepernotenbol, (gevuld) speculaas, speculaasbrokken en een mix voor kruidnoten."

Aan wie wil jij de vraag 'Hoe gaat het met jou?' graag doorstellen?
"We zijn benieuwd naar het Vishuys. Een jonge ondernemer die het Vishuys overgenomen heeft van Mark. Ik haal af en toe, als verrassing voor mijn team, een lekkerbekje bij hem op."

Coby van Zanten©️