De strenge Corona-maatregelen leiden tot creatieve oplossingen. Museum Havezate Mensinge en restaurant De Cuisinerie slaan de handen ineen. Vanaf 23 oktober wordt gedurende alle weekends tot december een all-in herfstarrangement aangeboden: naast een bezoek aan de havezate ontvangen bezoekers de wandelroute In het spoor van Coenraad en – naar keuze – een meeneemmok koffie, thee of huisgemaakte Pompoensoep. Bezoekers betalen daarvoor de normale prijs van een museumbezoek.



Mara Bosboom, directeur van Mensinge, zegt dat alle geplande winterweekend-activiteiten niet door kunnen gaan. ‘Helaas dit jaar geen slipjacht, wolweekend en andere buitenactiviteiten die vorig jaar veel publiek trokken. Er komen nog steeds veel toeristen naar Roden en ook onze eigen inwoners vergeten ons niet. Die bezoekers willen we iets extra’s bieden. We bieden hen – na een bezoek aan onze havezate – een wandelroute door de Mensingebossen aan langs de plekken die kunstschilder Coenraad Kymmell (1863 – 1924) ooit heeft geschilderd. Daarbij trakteren we hen op een herfstlekkernij van ‘onze overbuurman’ De Cuisinerie. Een historische sensatie gecombineerd met een fijne wandeling en een lekkere traktatie voor onderweg. Ik zeg: kom allemaal naar Mensinge om binnen en buiten te genieten.’



In de voormalige Koetsierswoning op Landgoed Mensinge is restaurant De Cuisinerie gevestigd. Eigenaar Gerard Rompelberg en diens rechterhand Reina Huitema zien het arrangement helemaal zitten. ‘Als gevolg van de Corona-maatregelen zijn we meteen weer overgegaan tot het aanbieden van afhaalmaaltijden en high teas. We zijn geopend tijdens de weekends en kunnen dus iedere bezoeker van de havezate iets lekkers aanbieden. Wel in meeneembekers, want we mogen geen consumpties of maaltijden serveren. Bezoekers hebben nu een unieke gelegenheid om even rond te kijken in ons restaurant, gevestigd in de historische Koetsierswoning uit omstreeks1912’. Door een bezoek aan Mensinge en te wandelen wordt de plaatselijke horeca gesteund. ‘We hopen dat de bezoekers de soep lekker vinden en terugkomen voor een hightea of afhaalmaaltijd. We serveren de soep in een meeneembeker… met een dekseltje. Vanwege de coronamaatregelen moeten bezoekers dat dekseltje wel zelf op hun beker plaatsen’, lacht Gerard Rompelberg.