Galerie Huis ter Heide is er wederom in geslaagd een mooie expositie samen te stellen, die zoals gebruikelijk weer gasten uit het hele land hebben uitgenodigd om samen met het kunstenaarscollectief te exposeren op Norgervaart 10a in Huis ter Heide.

De opening van de nieuwe expositie vieren we in het weekend van 30, 31 oktober, en 1 november. Wij treffen i.v.m. de COVID-19 extra hygiëne maatregel en laten een beperkt aantal bezoekers tegelijk toe in de galerie, dus deze keer geen officiële opening op een zondag, maar over 3 middagen verdeeld. Uiteraard staat er voor u, zoals u gewent bent van ons, iets te drinken en iets lekkers klaar. U kunt op uw gemak rondkijken en we bedanken u alvast voor de medewerking. De expositie is gratis en rolstoel toegankelijk en van 30 oktober tot en met 3 januari te zien.

De 4 gastexposanten zijn;
Ilana de Boer woont in Assen, door een ongeluk op twintigjarige leeftijd veranderde zes jaar geleden haar hele leven. Werk en school waren opeens geen optie meer. Ze moest naar een dagbesteding. Daar kwam ze in aanraking met kunst. Vanaf dat moment ging er een wereld voor haar open. Met de kwast vertelt ze haar verhaal en in boetseren kan ze haar ei kwijt. Afgelopen zomer won ze zelfs haar eerste prijs met de Ik toon; wedstrijd: beste amateurkunstenaar van Drenthe. Kunst is een passie geworden die het leven zoveel leuker maakt. 

Fons Uytdehaag uit Dronten is van oorsprong viroloog, en sinds zijn pensionering in 2011 gegrepen door werken met glas. Onder leiding van meester glasblazer Gert Bullée maakt hij zich de beginselen van het glasblaas ambacht eigen. Voor zijn veelal organische, kleurige en vaak mysterieuze glas sculpturen vindt hij inspiratie in wetenschap en natuur. Kenmerkend is het gebruik van metalen als koper, messing en metaalgaas tijdens het proces waardoor fascinerende structuren en soms door chemische reacties onverwachte kleuren ontstaan. De metalen in zijn objecten zijn dan ook niet louter vormgevend element: zij zijn gelijkwaardige
partners van het glas en even belangrijk voor het uiteindelijke esthetische resultaat.

Wilma van den Hoek woont en werkt in Maassluis. Iets moois maken is mijn droom,
tastbare en tijdloze sieraden. Dit in combinatie met handigheid en creativiteit heeft de wens doen groeien om edelsmid te worden. Na haar opleiding in Schoonhoven en verschillende cursussen is ze gestart in een eigen atelier in Maassluis. Hier zet ze al vele jaren haar gedachten om in sieraden. Achter haar tafel vergeet ze de tijd, onder haar handen ontstaat uit zilver en goud een nieuw sieraad. Al haar sieraden hebben een naam, deze zeggen iets over de inspiratie. Van creatie naar herinnering.

Lang heeft Evert Meilink, uit Buitenpost, gedacht dat schilderen in de loop der jaren makkelijker zou worden. Dat met het overwinnen van allerlei technische problemen de weg vrij komt voor ongeremd en vrij kunnen schilderen. 
Wanneer het thema is doordacht en volgroeid in zijn hoofd, dat het dan alleen nog maar geschilderd hoeft te worden. Maar eenmaal aan het werk beseft hij weer dat het balanceren blijft op het scherpst van de snede. Dat het wankele evenwicht tussen verstand en gevoel zo maar kan doorslaan naar een teveel verstand, teveel willen sturen, waardoor de vrije stroom en de directe ingeving van het moment wordt verstoord. De valkuilen zijn vele en bij elk geslaagd doek beseft Evert weer, het moet je gegeven worden.

Galerie Huis ter Heide, Norgervaart 10a,9336TE Huis ter Heide