-
Een knallende afsluiting van de pupillen van de Knights
13.Oct.2020

Een knallende afsluiting

10 oktober 2020, op een druilerige dag de laatste wedstrijd van het seizoen. Caribe Groningen stond op het programma. Altijd een lastige tegenstander voor de Knights. Onderweg in de auto werd ik gebeld door de coach met de vraag of we wel wilden honkballen op het hoofdveld. Het gewone veld was meer een zwembad. Afgesproken dat we dit maar gingen doen. Al beginnend aan de warming-up begon de zon zelfs te schijnen. Het veld was een grasveld met daarop aangebrachte honken. Lastig om te bespelen aangezien het nogal nat was. De 1e inning begon niet goed voor de Knights 3 man kwamen aan slag maar konden door goed pitch/veldwerk snel weer gaan zitten. Nu was het aan Caribe om iets te doen. Door sterk pitchen van Tyra 2 keer 3 slag en een mooie vangbal zorgde ze snel voor 3 uit. Tussenstand 0-0. 

 

2e inning kwamen de Knights op voorsprong door 7 honkslagen (Diego, Tessa, Amy, Thomas, Finn, Sam en Melvin) in totaal werden er 4 punten gescoord. Door goed verdedigend werk van Ruben en Tyra kon Caribe niks terugdoen. Tussenstand 0-4.

In de derde inning namen de Knights door 2 meer afstand. Ruben kwam binnen door een honkslag van Tessa en zorgde voor het 5e punt. Na een pitcher en catcherwissel was het aan Tessa en Finn om de wedstrijd op slot te gooien. Door sterk slagwerk van Caribe scoorden Kai, Pieter, Lucas, Stanli en Ede 5 punten zodat de stand 5-5 was.

In de 4e inning hadden de Knights het beste van hun spel. Door Honkslagen van Amor, Tyra, Iris, Ruben, Thomas, Finn, Sam en Melvin werden er 4 punten binnengeslagen. Caribe kon daar met 1 punt in de 4e inning niets meer doen om de wedstijd nog naar zicht toe te trekken zodat de Knights voor de 2e opeenvolgende keer wonnen van de kampioen Caribe.

Eindstand 6-9. Na afloop werden de spelers nog getrakteerd door de 4 spelers die volgend jaar verder gaan naar de aspiranten.

 

Foto's Idse van der Donk©

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.