-
Zorggroep Drenthe test medewerkers sneller in eigen coronateststraat
13.Oct.2020

Medewerkers van Zorggroep Drenthe kunnen zich sinds september in een eigen teststraat laten testen op het coronavirus. De eigen teststraat in Assen moet voorkomen dat zorgpersoneel onnodig lang moet thuisblijven in afwachting van een coronatest.

 

Nu veel GGD's overlopen met mensen die een coronatest willen doen, duurt het daar vaak lang voordat je een testresultaat binnen hebt. Je moet vaak al meerdere dagen wachten voordat je kan worden getest en ook de uitslag duurt regelmatig langer dan 48 uur.

 

Medewerkers van Zorggroep Drenthe kunnen zonder afspraak 's morgens naar de teststraat rijden en zich laten testen. Het materiaal gaat vervolgens zo snel mogelijk naar een laboratorium en de medewerker krijgt meestal een dag later al de testuitslag. Zo kunnen medewerkers na een negatieve test sneller weer aan het werk en komen roosters minder onder druk te staan.

 

Test een medewerker positief, dan voert de zorggroep zelf bron- en contactonderzoek binnen de organisatie uit. Andere medewerkers en bewoners worden getest en de betreffende locatie kan direct op slot. Medewerkers werken vanaf dat moment in beschermende pakken. Volgende week opent de zorginstelling een speciale isolatie-afdeling, waar besmette bewoners uit alle woonzorglocaties kunnen verblijven en kunnen worden verzorgd.

 

Lees hier het hele verhaal verder: https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/164023/Zorggroep-Drenthe-test-medewerkers-sneller-in-eigen-coronateststraat 

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.