BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

Op sportpark Oranje wisten de oranjehemden het veldoverwicht niet uit te drukken in genoeg doelpunten en verloor het met 1-3.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor ONR. Vanaf het eerste fluitsignaal van de dienstdoende arbiter was de ploeg uit Roden de baas over de gasten uit Sauwerd. De eerste kansen van Leon Schievels en Sander Postma werden echter niet gepromoveerd tot doelpunten. Ook Bram Gootjes trachtte de bal tegen de touwen te jagen maar zijn poging viel ten prooi aan de doelman van SIOS.

Al binnen het kwartier incasseerde ONR een eerste tegenvaller. Aanvoerder Jelmer Fierstra moest geblesseerd het strijdtoneel verlaten. Tim van der Meulen betrad in zijn plaats het veld.

Kort na deze wissel kreeg ONR weer een tweetal grote kansen. Waar Sander Postma op aangeven van Sjoerd Hoek niet wist te scoren was het Hendrik Rozema die wél succesvol was. Na een afgemeten pass van Rik de Boer plaatste Rozema de bal met zijn chocoladebeen in het net en tekende zodoende voor de 1-0.

Niets leek een zege van ONR nog in de weg te staan en het leek een kwestie van tijd tot de score werd uitgebreid. Echter was niets minder waar.

Plotsklaps was ONR het kwijt en in een tijdsbestek van 13 minuten voor rust veranderde een 1-0 voorsprong in een 1-3 achterstand.

Enkele slordigheden aan de kant van ONR zorgde voor kansen voor SIOS. De ploeg uit Sauwerd had geen genade voor ONR en was dodelijk effectief.

Nadat beide ploegen de thee hadden genuttigd en ook de scheidsrechter het veld weer had betreden werd de tweede helft aangevangen.

In de tweede helft had ONR erg veel balbezit op de helft van SIOS. Ondanks dat lukte het echter niet om veel uitgespeelde kansen te creëren. Leon Schievels, Sander Postma en Bram Gootjes probeerde het een aantal keer zonder succes en ook Hendrik Rozema wist niet tot scoren te komen. De grootste kans kwam op naam van Rik de Boer. Zijn kapbeweging in het 16-meter gebied was zijn verdediger te machtig. Met een lompe overtreding werden de voeten van de Boer onder zijn lijf weggetrapt. Tot grote verbazing wees de scheidsrechter niet naar de stip en liet het spel doorgaan.

De ingevallen Marco de Vries en Dirk Rozema speelden overigebs beiden een goede tweede helft. Het laatste kwartier van de wedstrijd nam ONR meer risico. Dit resulteerde helaas niet in de aansluitingstreffer. SIOS kreeg in de omschakeling een paar grote kansen om de 1-4 te maken maar Danny Blaauwwiekel liet dit niet toe. Ook Sven Buigholt deed verdedigend zijn werk goed en haalde een bal van de lijn.

Gescoord werd er dus niet meer waardoor SIOS met een 1-3 overwinning huiswaarts keerden.

Voor ONR een zware teleurstelling. Na vier wedstrijden heeft het slechts een drietal punten en zal het de weg omhoog in moeten zetten.

Volgende week dient de ploeg van Erik Kloosterman zich in en tegen Middelstum zich te revancheren.