De lijst met blessuregevallen bij de blauwhemden was lang. Ook deze zaterdag weer een aantal afvallers en twijfelgevallen. Maar gelukkig sloten Saidou Diallo en Gelmerjan Haanstra weer aan. Twee van de twijfelgevallen konden gelukkig ook starten.

Tegen Ropta Boys startte de ploeg uit het gevangenisdorp slap. Veel verkeerde inspeelpasses, weinig beweging en absoluut geen druk op de tegenstander. De bezoekers, waarvan bekend was dat ze sterk waren bij hoge ballen, scoorden al na 7 minuten de 0-1. Een makkelijk gekregen vrije bal werd bij de tweede paal ingedraaid en kon makkelijk binnen gewerkt worden. Het vervolg van de eerste helft was tot rond de 35e minuut gewoon, laten we maar zeggen, niet best. Daarna herpakte de thuisploeg zich enigzins. Waarbij aanvoerder Ferdinand Rozema het goede voorbeeld gaf. Toch leverde het voor rust geen echte kans of doelpunt meer op.

Na de rust een ander Veenhuizen. Beide backs (Tom Gjaltema en Haanstra) bleven achter in de kleedkamer. Hun vervangers, Diallo en Hielke Jongsma vielen goed in. Ook de rest van het team deed het veel beter. En het enthousiasme leverde gelijk al binnen twee minuten de gelijkmaker op. Een steekbal van Danny Mulder bracht Bram Schmidt alleen voor de keeper. Hij faalde niet en liet de keeper van de Friezen kansloos.

Veenhuizen kon tot halverwege de tweede helft veel druk houden op de tegenstander. Ze wonnen nu veel tweede ballen en creëerden ook een aantal goede kansen. Het vizier van Coen Schmidt stond niet helemaal op scherp en verder kwamen sommige ballen net niet aan. Hierdoor bleef het lang 1-1. De geel/groenen werden helemaal niet meer gevaarlijk. Ook bij de

thuisploeg vloeiden de krachten gaandeweg de tweede helft weg. Geen wonder ook, op het door vele regenval zware veld. Toch kwam Veenhuizen er nog een paar keer gevaarlijk uit. Goed doorzetten van Bram Schmidt in een duel in de 86e minuut leverde nog een treffer op. Hij kreeg de geblokte bal mee, omspeelde de doelman en schoot de, ook wel terechte 2-1 binnen. De ontlading was groot, want de wedstrijd leek op slot te zitten.

In de resterende minuten speelde Veenhuizen de wedstrijd volwassen uit en floot de goede scheidsrechter na ruim negentig minuten af.
De paar supporters van de thuisploeg die de wedstrijd vanaf een afstand op een zandpad in de auto, of er net buiten volgden keerden uiteindelijk tevreden huiswaarts.

Na vier competitiewedstrijden hebben de mannen nog steeds de maximale score. Leuk, maar zegt nog niets natuurlijk.
Volgende week (als het doorgang mag vinden tenminste) speelt Veenhuizen uit tegen Rottevalle.