-
Hoe gaat het nu met Herberg van Es uit Roderesch
9.Oct.2020
Goeie vraag, eentje die ik de laatste tijd steeds hoor, maar zelf ook vaak stel. Ik ben geïnteresseerd in mensen en wil dat ook altijd graag weten. Over mezelf praten vind ik dan wat moeilijker. Maar het gaat goed met mij! Ik ben gezond en iedereen om mij heen gelukkig ook. Dat is in deze tijd toch wel het belangrijkste.

Voorstelrondje
Ik ben Barbara van Es, moeder van 2 mooie dochters Nina & Ellen en vrouw van Bennie van Es. Sinds vorig jaar wonen wij in Roden, na 18 jaar in Roderesch te hebben gewoond. Eerst boven de Herberg en na 5 jaar verhuisd naar 2 straten verderop. Heerlijke tijd gehad, de kinderen klein en een mooie grote tuin waar ze naar hartenlust in konden spelen.
Vorig jaar hebben wij de kans gezien om een mooie woning in Roden te kopen, hier gaan we nieuwe herinneringen maken en genieten van alles wat op ons pad komt.
U kunt mij kennen van Herberg van Es, inmiddels is het volgend jaar alweer 20 jaar geleden dat wij daar ons restaurant zijn begonnen. We hebben elkaar en onszelf hier gevonden. Met liefde & passie en allemaal leuke mensen om ons heen genieten wij dagelijks van de geneugten van het goede leven. De Herberg is wat wij zijn, we houden van gezelligheid, warmte & lekker eten.

Corona
In de coronatijd, tijdens de lockdown, was het moeilijk. Geen werk is geen inkomen. En dan zijn er nog 12 medewerkers die hun hart hebben gegeven aan ons bedrijf en ook betaald moesten krijgen. We hebben in deze tijd onze afhaalmaaltijden (die we altijd al hadden) naar een hoger niveau getild. Ook in onze kiosk, waar we normaal alleen ijsjes verkochten, konden passanten een bekertje koffie-to-go kopen. Dit was voor mij een opluchting. Met alle beperkingen en afstand had ik toch gasten om mij heen en kon ik mijn werk als gastvrouw weer beoefenen. De sociale contacten, de hartverwarmende reacties en de vriendelijkheid die wij van onze gasten kregen heeft ons zeker door deze onzekere periode gesleept. Ik hoef dan vast ook niet te vertellen dat het een hele happening was om 1 juni eindelijk weer volledig open te mogen. Ja met 1,5 meter, Ja met heel veel desinfectans en Ja met beperkingen, maar als je zo graag weer aan het werk wil, maakt dat allemaal niet uit.

Inmiddels zijn we weer een tijdje verder, hebben we een mooie zomer gehad en maakten wij ons op voor het wild en december seizoen. Tot nu, tot dat alles weer oplaait.
De beperkingen van 30 gasten binnen, de angst en de onzekerheid moeten we nu weer het hoofd bieden, maar wat de afgelopen tijd ons geleerd heeft is dat we het samen kunnen! Samen met onze medewerkers, samen met onze gasten en samen als ons gezin!

Wat jullie echt eens moeten proeven bij ons?
Eh,… wat niet haha.
Zoals ik al eerder zei, houden wij van gezelligheid, warmte & lekker eten. Vandaar dat onze uitgebreide kaart ook allemaal lekkere gerechten bevat. Voor ieder wat wils zeggen ze dan. Vis, Vlees & Vegetarisch/ Veganistisch.. allemaal gerechten die stuk voor stuk lekker zijn en met liefde worden bereid & geserveerd. Maar als ik zelf bij de Herberg zou gaan eten, zou ik gaan voor de visplank, de malse biefstuk en natuurlijk de “guilty pleasure” van iedere vrouw… chocoladetaart!

Ik geef graag het stokje door aan Hans van Riesen van RiesenInstalatie techniek.

Lieve Groet en blijf gezond, Barbara van Es.

Barbara bedankt voor je verhaal en we stellen de vraag uiteraard weer door.

Naar het idee van Coby van Zanten©️
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.