Het bestuur van de Roder Boekenmarkt is volop in voorbereiding om de sorteerperiode en de boekenmarkt zo veilig mogelijk te laten verlopen voor vrijwilligers en bezoekers. Dat het dit jaar een andere markt wordt dan andere jaren mag duidelijk zijn.

De vrijwilligers van de Roder boekenmarkt zijn enkele weken terug gestart met het sorteren van de verschillende spullen die op de boekenmarkt verkocht worden.
Ondanks de opleving van het coronavirus en de daarbij horende nieuwe maatregelen blijft het bestuur hoopvol over het doorgaan van de boekenmarkt.
De markt wordt gehouden van zondag 27 december t/m woensdag 30 december. Niet zoals andere jaren twee dagen, maar 4 dagen om zoveel mogelijk spreiding te realiseren. Iedere marktdag worden er boeken opnieuw aangevuld. Daarbij wordt gewerkt met tijdsloten. Hier komen wij in latere persberichten uitvoerig op terug.
Vanaf maandag 5 oktober tot en met zaterdag 28 november kunnen boeken, cd’s, lp’s, dvd’s, (geen kopieën), complete puzzels en spellen weer worden ingeleverd bij CBN 122 (Ceintuurbaan Noord 122) De boeken kunnen van maandag t/m donderdag van 09.00 – 16.00 worden ingeleverd. Dit jaar geen tijdschriften, studieboeken, woordenboeken en encyclopedieën. Door coronamaatregelen zijn wij genoodzaakt een eenheidsprijs te hanteren ,en daar passen dit jaar geen pockets in.

Bij het inleveren kan weer gebruik worden gemaakt van de vaste inleverpunten, in Roden, Leek, Peize en Eelde is dit mogelijk bij de bibliotheek, en bij de wereldwinkels in Roden en Norg. In Veenhuizen kunnen de boeken worden ingeleverd bij het verenigingsgebouw. Voor actuele openingstijden van de diverse inleverpunten raadpleeg de websites.

Zaterdag boeken inleveren is mogelijk op afspraak, grote partijen ontvangt de organisatie graag bij het pand aan de Ceintuurbaan Noord 122.
Zoals ieder jaar is de opbrengst van de Roder boekenmarkt bestemd voor de Ghana werkgroep en de werkgroep Tsjernobyl (voor kinderen uit Wit-Rusland).