Dubbelspel Knights-Diamonds


 


Zaterdag 3 oktober was het weer tijd voor een dubbele wedstrijd honkbal. De Knights speelden thuis zonder publiek tegen de Drachtster Diamonds. Het weer deed goed mee want het was droog een de temperatuur was prima. In de 1e inning Begonnen de Diamonds aan slag. Meteen namen ze door 5 honkslagen een voorsprong van 4 punten. De Knights konden daar met maar 2 honkslagen niet gelijk komen stand 2-4. Door goed veldspel van de Diamonds werden daarna snel 3 uit gemaakt. In de 2e inning werd het een spannend spel van de pitchers. Ruben van de Knights  gooide 3 keer 3 slag waardoor er geen punten werden gemaakt. Niet veel later deed Max van de Diamonds het zelfde waardoor er geen punten werden gemaakt. In de 3e inning begonnen de pitchers eveneens goed. Ruben gooide 2 x 3 slag waarna Tessa de wedstrijd afmaakte met 1 x 3 slag. In de laatste gelijkmakende slagbeurt probeer de Knights nog iets te doen aan de achterstand maar meer dan een honkslag van Iris kwamen ze niet waardoor de wedstrijd eindigde in een overwinning voor de Diamonds. Eindstand 2-4.


 


Na een lunchpauze voorzien van wederom broodjes knakworst werd de 2e wedstrijd gespeeld. De Diamonds begonnen de 1e inning goed door 2 honkslagen en 1 3 honkslag. Ze kwamen op een 3-0 voorsprong. Door een goede veldactie voor de korte stop Ruben op 1e honkman Thomas werd de 1 nul gemaakt. Door nog een veldactie van de korte stop en 1 x 3 slag van Tessa was het tijd voor de Knights om iets terug te doen. Amy begon goed aan de inning om meteen 1 honkslag te slaan. Vervolgens deed Finn hetzelfde. Een wat ongelukkige Melvin ging uit op 3 slag. Tessa zorgde met een 3 honkslag ervoor dat Amy en Finn 2 punten konden scoren. Gevolgd door Diego die ook met een honkslag Tessa binnen sloeg. Vervolgens was Tyra aan slag. Met een harde klap kwam ze op 3e honk terecht. Hier werd ze door haar coach tegengehouden. De stand was nu 4-3. Iris was de volgende slagvrouw. Door goed pitcherwerk ging ze helaas uit op 3 slag. Ruben was vervolgens aan de beurt. Na een harde klap op de pitcherbal sloeg hij hem over het 2e honk. Hij sloeg hiermee Tyra binnen en kwam door goedloopwerk en een spectaculaire sliding binnen op de thuisplaat. Stand 6-3. In de 2e inning konden de Diamonds niks terugdoen waardoor het leek alsof de Knights makkelijk gingen winnen. De Knights maakten in de 2e inning 1 punt door een honkslagen van Amy en Eliza. Stand 7-3. In de 3e inning werd het nog erg spannend. De Diamonds kwamen door 2 honkslagen en 1 4 honkslag terug tot 7-6. Helaas was dit voor hun niet genoeg zodat de punten gedeeld werden dit weekend.


 


    


 


------------------------------------------------------------------------------------------------------


Knight1 – The Blokes 4-10-2020


 


Vandaag in Leek tegen de nummer 1 op de ranglijst uit Veendam. Zodra we het veld betreden brak het zonnetje door. The Blokes begonnen aan slag meteen met een twee honkslag en door een veldfout kon deze man later ook scoren. Helaas waren de eerste drie slagmannen van Knights meteen uit door vangballen. Ook de tweede inning wist Veendam weer te scoren na een doorgeschoten bal. Floris Meijer wist nog wel een honkslag neer te leggen, maar kwam niet over de thuisplaat. In de derde inning wist Knights het goed dicht te houden, met drie op drie af, Helaas overkwam dit hunzelf ook weer Lars Spoelman sloeg een infield hit en kwam door snel benenwerk op het honk. In de volgende slagbeurt kwamen er vijf Veendammers aan de plaat, maar werd er niet gescoord en bij Knights hoefden slechts drie man aan te treden. Inning vijf werd er opnieuw gescoord door Veendam, toen een bij pick-off  op honk drie de bal doorschoot. Gelukkig wisten de ridders nu ook twee man over de thuisplaat te brengen met een honkslag van Jan Kloosterman en een fraaie driehonkslag van Jordi Oosterbeek. Inning zes leverde Blokes twee runs op zonder dat er een honkslag werd geslagen, terwijl de thuisploeg weer drie op drie af noteerde. De laatste inning leverde Veendam drie runs op met slechts een enkele honkslag en kwam er van Knights niemand meer op de honken. De eindstand 2-9 wees als terechte winnaar the Blokes aan, met name door sterk pitchwerk. Wel was het iets geflatteerd, beide ploegen hadden vier honkslagen, het kwam vooral door de vele onverdiende punten (dus gescoord door fouten van de thuisploeg, maar ook dat is honkbal) Martijn van der Donk gooide vier keer drie slag en drie keer vier wijd, reliever Jordi gooide in anderhalve inning een keer vier wijd en een keer drie slag.


 


 


 


 


Heren 2 speelde zondagmorgen thuis tegen Caribe 3.


Caribe nam direct een 3-0 voorsprong, maar op de opofferingsslag van Duncan kon Remco(honkslag) iets terug doen.


De groningers liepen daarna uit na 5-1. René E. kon in die inning iets terugdoen op de klap van Mik (5-2).


 


Daarna ging het mis. Enkele foutjes werden hard door caribe afgestraft en in de volgende twee innings konden ze 12 maal scoren.


In de laatste slagbeurt kwam Knights nog tot drie punten o.a. na honkslagen van Marc en Thomas.


Eindstand 17-5 in een wedstrijd waarin alleen Richard goed speelde.


Aan slag kwamen we er niet door met slechts 5 honkslagen.


Volgende week een nieuwe kans, thuis tegen Pioneers.


 


Alle foto’s door Idse van der Donk©