De nieuwe landelijke coronarichtlijnen hebben ook gevolgen voor de bibliotheken van Biblionet Drenthe. Klanten blijven welkom in de bibliotheek. Wel wordt hen verzocht om, net als de medewerkers, een mondkapje te dragen. Ook geldt er een maximumaantal bezoekers. Enkele kleinere vestigingen worden een afhaalpunt.

Mondkapjes gewenst en maximum aantal bezoekers
Bezoekers wordt verzocht een mondkapje te dragen maar dit is niet verplicht. Voor elke bibliotheek geldt een maximum aantal bezoekers. Dit aantal wordt aangegeven bij de ingang.

Afhaalpunten
Drie kleinere bibliotheken worden afhaalpunten, dat zijn de bibliotheken in Nijeveen, Norg en Vries. Dit betekent dat klanten niet meer naar binnen kunnen om zelf te zoeken maar vooraf een boek reserveren dat ze vervolgens afhalen. De tijden waarop leners hun materialen kunnen afhalen, zijn te vinden op de website van de bibliotheek. De geleende materialen kunnen weer ingeleverd worden via de boekenbus.

Registratie bij gebruik werkplekken/leestafels of deelname activiteiten
Het blijft mogelijk gebruik te maken van de werkplekken en leestafels in de bibliotheek. Activiteiten als cursussen gaan door en vinden vooral plaats in de grotere vestigingen. De bibliotheken vragen iedereen om, in lijn met de landelijke richtlijnen, zich te registreren bij gebruik van werkplekken en leestafels of bij deelname aan een activiteit.

Aanpassing dienstverlening voor scholen en kinderopvang
De educatiemedewerkers en -adviseurs van Biblionet Drenthe voeren de komende weken geen activiteiten op scholen en de kinderopvang uit. Ook worden er geen trainingen of workshops gegeven.

Biblionet Drenthe
Het kantoor van de provinciale ondersteuningsinstelling Biblionet Drenthe in Assen blijft voorlopig gesloten. De kantoormedewerkers werken thuis.