22 jaar geleden stonden de herenteams van Jumping Five en Flying Red voor het laatst tegen elkaar, toen in Sportcentrum de Hullen.

De Jumping Five fans hadden een bus afgehuurd, en de tribune in Hal A was eigenlijk te klein.

Hoe anders was de sfeer in de kleine sporthal in Peize; slechts een paar handjes publiek vulde de tribune. Desondanks bleek afstand houden voor sommigen te moeilijk. In het veld heerste een duidelijke derby-sfeer. Hard en soms net over het randje. In het laatste kwart verzuchtte een toeschouwer dat er bijna meer persoonlijke fouten dan punten waren gescoord: 28 om 26.

De wedstrijd kende een aantrekkelijk scoreverloop: niet minder dan 5 keer wisselde de leiding. Beide ploegen kwamen maar moeizaam uit de startblokken. Het eerste kwart werd met 8-16 afgesloten, waarbij Bas Veenstra voor Flying Red vaker scoorde dan heel Jumping5.

In het tweede kwart ontspon zich een spannend tussen power forward Bas Veenstra en
Jumping5 centers Bart Tooms en Bonne Meintema. Dat duel werd in eerste instantie
beslecht in het voordeel van de Peizenaren (18-18). Met rust waren de bakens weer
verzet en leidden de Roners met minimaal verschil: 36-38.
Na rust bouwde Flying Red geleidelijk aan een regelmatige overwinning. Via 51-60 werd de eindstand 70-87 bereikt, niet in de laatste plaats omdat Frank Kraal (13 punten) en Bonne Meintema (10 punten) met 5 persoonlijke fouten het veld moesten ruimen.

Topscorers Bas Veenstra 37, Rogier Metselaar en Bart Wilbrink elk 12.
Opvallend feitje: In 1998 speelden Rogier Metselaar (FR) en Bart Tooms (J5) als junior voor het eerst tegen elkaar in sporthal in Peize. Ook nu waren ze elkaars tegenstander.

Zaterdag 3 oktober spelen de Roners om 19:00 in sportcentrum de Hullen tegen de