BREAKING NIEUWS!Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar.Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van al het nieuws in Noordenveld en omstreken.Misschien heeft u deze nieuwe bolide ook al voorbij zien komen?

De blauwhemden wonnen uiteindelijk met 4-1 van Anjum, maar gemakkelijk ging dat absoluut niet. De bezoekers uit het hoge Noorden lieten vanaf begin weten hoe het spel gespeeld zou worden. Keiharde tackles, korte dekking, snelle omschakeling en levensgevaarlijke spitsen. Daar had de thuisclub het lastig mee. Al in de eerste minuut leverde een zware overtreding de eerste gele kaart op voor Anjum. Waar Veenhuizen het spel probeerde te maken, was het Anjum dat de gevaarlijkste kansen kreeg. Dat leverde in de 15e minuut de 0-1 op. Clubtopscorer, met al ruim 250 competitiegoals, Stephan Overkempe had alleen tegenover keeper Gjaltema geen moeite om het net te vinden. Vlak daarna moest Wesley vd Veen met een hamstringblessure het veld verlaten. Toch bleven de mannen van Hendrik Timmer rustig en probeerden de aansluiting te krijgen. Dat lukte in de 39e minuut. Een vrije trap van Brian Giezen belandde via een speler van Anjum in de goal. Een gelukkige 1-1 dus. Vlak voor rust toch nog een goal. De eerste mooie aanval over rechts resulteerde in de 2-1. Doelpuntenmaker Coen Schmidt na assist van broer Bram.

Na rust had Veenhuizen het weer lastig met de nooit opgevende Friezen. Anjum een zeer grote kans. Maar zelfs na een scrimmage met drie inzetten en evenveel ballen van de lat en lijn bleef het 2-1 voor Veenhuizen. De tegenstander die steeds meer commentaar hadden op de toch goed leidende scheidsrechter uit Assen raakten steeds meer gefrustreerd. Commentaar op de leiding en een paar zware overtredingen leverde uiteindelijk twee rode kaarten op. In de 60e minuut en in de 85e minuut. Pas in de 87e en 90e minuut maakte Veenhuizen aan de spanning een eind. Het waren Bram Schmidt en als laatste wederom broer Coen die de einduitslag nog naar 4-1 brachten.
Ondanks het mindere spel, toch wederom drie punten in Veenhuizen.

Volgende week moet de ploeg om 14.00 uur spelen in en tegen Waskemeer.