Per 1 mei 2024 heeft een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over genomen en is hiermee de nieuwe eigenaar en aanspreekpunt.

Wia Oldersma , de vorige eigenaresse, stopt dan ook helemaal per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als

Appelscha - Het was vroeg plassen voor het jeugdteam van Nieuw-Roden O15. Om 9 uur in de ochtend moest er al afgetrapt worden in Appelscha tegen vv Stânfries.

Nieuw-Roden was de betere spelende ploeg in de eerste helft. Stanfries moest het vooral hebben van hard spel, waar het af en toe over het randje ging bij de Friezen. De scheidsrechter trad in de wedstrijd weinig op tegen de aanslagen die Lukas Pater kreeg te verduren, vooral door de laatste man op het veld van de Friezen. Nieuw-Roden geen desondanks wel met 0-2 de rust in door doelpunten van Lukas Pater (penalty) en Abdul Mohammed.

Na rust werd het voetbal er nog meer uitgehaald door de Friezen. Het ging vaak over het randje, maar Nieuw-Roden bleef proberen te voetballen en liet zich niet intimideren door het harde spel van Appelscha. Toch kwamen de Friezen terug naar 2-2. Niet veel later was het Lars Vlonk die Nieuw-Roden weer op een verdiende voorsprong zette uit een vrije trap. Vlak voor tijd gaf de scheidsrechter een vrije trap aan Stanfries net buiten de 16 meter. Het was geen vrije trap, maar goed...er moest gelijk gespeeld worden vonden ze daar. En dan wordt er ook nog gescoord uit deze vrije trap. 3-3. Net voor het eindsignaal kon Nieuw-Roden Stânfries toch nog terug pakken, toen Merle Mulder een steekpass gaf op Lukas Pater. Alleen was deze net iets te kort, waardoor de keeper de bal net voor spits Lukas Pater kon pakken. Daarmee was het ook meteen afgelopen. Een duur gelijkspel, waar een overwinning op zijn plaats was geweest.

Volgende wedstrijd : volgende week zaterdag Nieuw-Roden O15 - vv Oerterp om 11.00 uur