Samen praten en luisteren over maatschappelijke onderwerpen. Dat is het doel van het vierde Noordelijk Congres van D66, dat op 3 oktober 2020 gehouden wordt in De Biotoop in Haren.


 


Het Noordelijk Congres wordt georganiseerd door regio’s Groningen, Fryslân en Drenthe van D66, in samenwerking met de Jonge Democraten. Aan de orde komen thema’s die voor het hele Noorden van belang zijn, zoals landbouw, diversiteit, energie, krimp & groei en armoede. Ook is er aandacht voor theater.


 


 


Sprekers zijn o.m. de Tweede Kamerleden Antje Diertens uit Groningen, dossierhouder voor het coronavirus, landbouwspecialist Tjeerd de Groot,Matthijs Sienot, die energie in zijn portefeuille heeft, en Vera Bergkamp die over medische zorg en drugsbeleid gaat. Ook de Eerste Kamerfractie van D66 is in het Noordelijk Congres vertegenwoordigd, met senators Peter van der Voort uit Fryslân, Henk Pijlman uit Groningen en Petra Stienen uit Limburg.


 


 


Daarnaast zullen onafhankelijke deskundigen zoals  hoogleraar Organisatiegedrag prof. Floor Rink en waterstofspecialist Fenna van der Watering het woord voeren.


 


Naast een plenair programma zijn er deelsessies en is er ruimte voor onderlinge gesprekken.


 


Het Noordelijk Congres is toegankelijk voor zowel leden als niet-leden van D66. Vooraf reserveren is wel nodig wegens het maximum aantal deelnemers:  https://nnc.d66.nl


Uiteraard worden tijdens het congres de dan geldende corona-regels in acht genomen.