De Lindenborg in Leek maakte maandag bekend dat er nog eens twee leerlingen zijn besmet met het coronavirus. Vorige week testte ook al een leerling - uit 4 vwo - positief. Dit meldt RTV Noord.

Eén van de nieuwe besmette leerlingen zit in de bovenbouw, de ander in de onderbouw. De school heeft als strategie opgevat dat bij een besmetting in de onderbouw alleen de klas van de betreffende leerling wordt geïnformeerd. Bij een besmetting in de bovenbouw krijgen alle ouders van leerlingen in het betreffende leerjaar een brief.

De school drukt ouders op het hart om de school zo spoedig mogelijk op de hoogte te stellen als een leerling positief is getest op corona.


Een bewoner van verpleeghuis De Omloop in Norg is besmet geraakt met het coronavirus. Dit meldt RTV Drenthe. De locatie heeft maatregelen genomen. De Omloop is tijdelijk gesloten voor bezoek.

De maatregelen blijven van kracht totdat de testuitslagen van de betrokken bewoners en medewerkers bekend zijn. Er wordt na de uitslagen bekeken of verdere actie ondernomen moet worden.