Op de kamer van Hennie en Jantje Rozema in verzorgingstehuis “De Kornoeljehof” te Vries was het maandag een gezellige boel. Op de deur hing bijvoorbeeld een grote krans, dit alles vanwege het feit dat Hennie deze dag z’n 93e verjaardag vierde.

Hennie, nog altijd scherp van geest, vertelde honderduit over de markante tribune, die ook al bij het veld aan de haven heeft gestaan. Als terreinknecht, waarbij hem de kneepjes van het vak door z’n vader Berend werden bijgebracht, weet hij nog haarfijn uit te leggen, hoe de tribune er destijds uitzag en het transport naar het complex aan de Norgerweg plaatsvond.

Ook vertelde een, inmiddels overleden, ambtenaar van de gemeente Roden Hennie, dat als vv Roden ooit eens eerste klasser zou worden, het een nieuwe tribune van de gemeente zal krijgen aangeboden. “Helaas is deze mooie belofte niet op schrift vastgelegd”, vertelt Hennie met spijt in z’n hart….!

Naast het vele werk op de velden, waar in het verleden ook nog de voetballers van ONR speelden, er hockey, handbal en atletiek werd bedreven, had Hennie tevens het beheer over de begraafplaats en verzorgde hij dierenopvang. Weken van 40 uur kende hij niet. Eerder het dubbele!

Toch kijkt Hennie met veel plezier terug op de geweldig mooie tijd die hij als terreinknecht bij de vv Roden heeft mogen meemaken. En de mensen waar hij 100% van op aan kon, daar heeft hij nog altijd veel bewondering voor.

Iedereen krijgt hierbij van de jarige de hartelijke groeten. Bij deze sympathieke oud-Rôner was het goed toeven en raak je niet zo maar uitgepraat. Hennie en Jantje, het ga jullie goed!

Tekst Foto's Roel Lubbers©