Deze zondagmiddag speelde Roden zijn eerste competitiewedstrijd in Westerbork tegen Vlugheid Kracht Westerbork, kortweg VKW.

En de Börkers waren in de eerste helft de bovenliggende partij. Roden hielp daar
overigens aan mee, door zeker in het begin slordig te verdedigen. De 1-0 voor VKW kwam doordat Roden dacht dat er voor buitenspel zou worden gefloten. Jonas Nijland profiteerde van die lethargie bij de Noord Drenten. Tegen de verhouding in deed Robin van der Tuin wat terug in het laatste deel van de eerste helft, 1-1, maar kort daarna herstelde Leon Santema de krachtsverhoudingen door vlak voor de rust de 2-1 voor VKW te laten aantekenen. Na de thee waren de verhoudingen in het veld echter omgedraaid. Roden schakelde een tandje bij en ging met meer energie spelen. Dat leidde tot een aantal kansen voor Roden die echter niet werden benut, mede door goed keeperswerk van VKW goalie Martijn Mulder. En zoals dat soms zo gaat; "als jij niet scoort dan doet de tegenstander het wel".....met de 3-1 voor VKW door Anjo Willems in de 77e minuut. Robin van der Tuin deed aan het einde van de wedstrijd nog wat terug, 3-2, maar verder dan dat kwam Roden niet vanmiddag.

Volgende week zondag 27 september a.s. speelt Roden de thuiswedstrijd tegen GRC Groningen, aanvang 14.00 uur aan de Norgerweg.