Nieuw-Roden - Alles zag er naar uit zondagmiddag om er een mooie wedstrijd van te maken in de eerste competitiewedstrijd na de coronastop. Heerlijk nazomer met een speelveld dat net leek op een biljartlaken. Hulde aan de onderhoudsmensen van het veld.

Vorig seizoen wist Nieuw-Roden in de competitie twee keer te winnen van FVV, die ook bijna waren gedegradeerd, als er geen coronastop was tussen gekomen. Maar Nieuw-Roden mocht daar zeker niet te licht over gaan denken, omdat het team van de nieuwe hoofdtrainer Henry Etten zelf ook in een opbouwfase zit met veel jonge spelers uit eigen kweek. Nieuw-Roden miste vandaag wel 2 sterkhouders in de naam van Wilco Drent (geblesseerd) en Martijn Steenbergen (geschorst).

Toch begon Nieuw-Roden fraai aan de wedstrijd. FVV kwam maar heel weinig op de helft van Nieuw-Roden. Twee individuele fouten in de "jonge" verdediging deed Nieuw-Roden ineens toch op een 0-2 achterstand komen, door de ballen zo in te leveren bij de tegenstander. Een vreselijke tegenvaller voor het team. Maar voor rust lukte het Nieuw-Roden toch om er weer naast te komen. Nick Matulessy wist na een scrimmage voor het doel van FVV de aansluitingstreffer te scoren. Net even later was het, de beste man van het veld, Jorn Brink die vanaf de linkerkant de bal van zo'n 20 meter achter de goalie van FVV wist te schieten.Naast Jorn Brink is trouwens ook de jonge Thomas van der Spoel een aanwinst voor het 1e elftal. Een geweldige opsteker voor de Nei-Roners om zo de rust in te gaan.

En dan denk je dat na de rust alle puntjes op de i worden gezet om niet weer opnieuw in de fout te gaan als in het begin van de 1e helft. Maar niets was minder waar, want opnieuw door een individuele fout in de verdediging wist FVV opnieuw op een voorsprong te komen na al zo'n 5 minuten. Een hard gelach voor de blauw witten natuurlijk. En opnieuw moest Nieuw-Roden de mouwen opstropen. Nieuw-Roden, die trouwens wel beter speelde dan de mannen uit Foxhol, deed er alles aan om de gelijkmaker te maken. Het was dan ook Thym van Nimwegen, zoon van oud trainer Patrick van Nimwegen, die de verdiende gelijkmaker zo'n 10 minuten voor tijd binnen wist te schieten. Hij lobte de bal heerlijk over de keeper het doel in. Het was even schrikken, want de grensrechter van FVV vlagde, zoals vaker in deze wedstrijd, voor buitenspel. Gelukkig trapte scheidsrechter Alberts, die trouwens prima floot, er niet in. Maar dat de grensrechter punten gaat pakken deze competitie voor FVV is een feit. Er was nog tijd over om de overwinning te pakken in eigen huis. Via een kluts had Nieuw-Roden bijna de overwinning te pakken, maar de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal naast het doel. Menigen aan de zijlijn dachten dat de bal er in ging, maar helaas. Na verder wat kansen vanuit de 2e lijn en via hoekschoppen wist Nieuw-Roden niet meer te scoren en bleef het bij een gelijkspel.

Het voelde een beetje als een verlies, doordat er meer in had gezeten. Daarnaast moet de groep nog aan elkaar wennen.