Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Afgelopen zaterdag 19 september reisden de beide selectieteams van korfbalvereniging Noordenveld naar het Friese Nieuwehorne om daar de derde competitiewedstrijd van dit seizoen te spelen. Tegenstander in Nieuwehorne was Udiros. Nadat Noordenveld 2 met 17-9 de punten aan de thuisploeg moest laten, bleek ook de eerste Mastselectie deze middag niet opgewassen tegen het vlaggenschip van Udiros: 17-7.

Trainer/coach Mark Steenbergen: “We begonnen niet goed”. In de eerste 10 minuten wisten de Roners niet tot scoren te komen. Udiros daarentegen was wel scherp en na een kwartier spelen stond er een alleszeggende 7-0 op het scorebord. “Daarna kwamen we even wat terug, door treffers van Anna de Boer en Sander van der Meer, maar de opleving was van korte duur”. Bij rust stond de thuisploeg al met 11-3 voor. “De tweede helft was Udiros een stuk minder scherp, maar wij kwamen er ook niet meer in”. Er waren maar erg weinig doelpunten te bewonderen in de tweede helft. Udiros wist na rust nog 6 keer de binnenkant van de korf te vinden en Noordenveld nog 4 keer. Eindstand : 17-7. “We kunnen niet altijd het niveau halen van vorige week, maar het verschil tussen de afgelopen twee wedstrijden moet kleiner”. Volgende week staat de streekderby tegen Rodenburg op het programma. De beide 2e teams spelen om 14 uur tegen elkaar aan de Borglaan. En om 15.30 uur begint de wedstrijd van de beide korfbal hoofdmachten uit Roden en Leek.

Scores Noordenveld : Jasper Lütter 2, Anna de Boer 1, Romée de Rink 1, Lianne Bangma 1, Evelien Tepper 1 en Sander van der Meer 1.