Ondanks dat het in eerste instantie niet mogelijk leek voor Rij- en menvereniging Mensinghe om ook dit jaar weer een eventing wedstrijd op het Ronostand te organiseren, is het toch gelukt om iets voor de eventing ruiters te realiseren onder de omstandigheden van Covid-19.

Helaas moesten vele verenigingen hun evenementen annuleren, daarom heeft de KNHS (koninklijke Nederlandse hippische sportfederatie) aan Rij- en menvereniging Mensinghe gevraagd of het mogelijk leek toch iets te organiseren voor de ruiters. En dit is gelukt! Op zaterdag 26 september zal er een oefencross plaatsvinden op het Ronostrand. Dit zal iets anders verlopen dan de afgelopen jaren, maar het principe blijft het zelfde. De ruiters zullen starten met een springparcours, wanneer deze met succes wordt volbracht zullen zij doorgaan naar het cross country parcours. Dit parcours bestaat uit 20 verschillende hindernissen van natuurlijke aard.

Een spektakel om te zien! Uit de vele aanmeldingen blijkt ook veel animo te zijn voor de eventing sport in het noorden, bijna 250 ruiters hebben zich aangemeld. Van heinde en verre komt men om de hindernissen die staan opgesteld te springen. Vanaf het terras is nagenoeg het hele parcours te volgen. Daarnaast is het ook mogelijk te voet langs het parcours te gaan om de sport van dichtbij te bekijken. De dag zal starten rond 8 uur in de ochtend en zal eindigen rond 6 uur in de avond. De volledige dag verloopt volgens de maatregelen van het RIVM, het terrein is meer dan groot genoeg om overal de 1,5 meter afstand aan te kunnen houden. De organisatie hoopt u op 26 september te kunnen begroeten.