Ten Post - De afgelopen weken gaf de ploeg al een teken van leven. Het team had in de beker een 3e klasser het al moeilijk gemaakt tot de laatste minuut. Daarnaast won de ploeg van kampioenskandidaat vv Westerkwartier uit de 5e klasse. Al met al een prima voorbereiding.

Bij aankomst in Ten Post lag het veld er strak bij. Meer dan de helft van het team was die avond ervoor voor de verandering een keertje niet opstap geweest. Prima ingrediënten voor een mooie pot. Al helemaal toen de uit-supporters hun blauw witte rook ontstoken.

Om half 3 ging het balletje dan toch echt rollen. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en het tempo was niet om aan te zien. Toch wisten de Nei-Rôners een aantal kansjes te creëren in de eerste helft. De eerste open kans kwam door het onder druk zetten van de achterhoede van TEO (Ten Post en omstreken). Deze waren er dankzij het lage tempo niet helemaal bij. Gelukkig voor de thuisploeg, was 'een bepaalde rechter middenvelder' er ook niet bij. Deze schoot voor open doel op de lat. Verder creëerden beide ploegen weinig en kon er doelpuntloos worden gerust.

In de tweede helft liet de formatie van Johan Middel en Appie Lampe de bal iets meer rondgaan. Dit resulteerde in een overmacht die zich na 10 minunten uitbetaalde. Na een sprint in het diepe kreeg Henno Beijert de bal mee en behield het overzicht. Zo vond hij de andere spits Daan Heemstra (welke de laatste weken wel lekker op dreef is) die koeltjes afrondde. Niet veel later leek zich een herhaling van zetten te voltrekken voor het doel van TEO. De opkomende back, die na een blessure teruggekeerde in de basis, gaf de bal in de 16 meter mee aan één van de spitsen, waarna Daan Heemstra voor zijn tweede van de middag kon optekenen.

Na de 2-0 was het vooral TEO die de bal had. Door het stelselmatig openen naar de andere kant, werd de ploeg die op voorsprong stond moe gespeeld. Als gevolg hiervan verspeelde 'de spits die niet scoorde' de bal op het middenveld. Hierdoor had de thuisploeg ruimte om een voorzet te geven. Deze kwam randje 16 mtr waarna de meegekomen linksback met een 'kon die bal op zich wel hebben' zondagsschot, de keeper verschalkte.

Hierna werd het billen knijpen voor Nieuw-Roden, maar wist de in het blauw zwart spelende uitploeg de overwinning te pakken. Al had hun spits met een 1 op 1 situatie nog voor een hattrick kunnen optekenen. Deze spits bedankte vriendelijk hiervoor en schoot de bal netjes naast het zijnet. Toch wil hij voor de DitisRoden Gouden Schoen gaan dit seizoen, om topscorer te worden van de gemeente Noordenveld.

Drie punten in de tas en volgende week zaterdag thuis wacht vv ZEC om 14.30 uur.