Per 1 mei 2024 neemt een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over en wordt hiermee de nieuwe eigenaar. Wia Oldersma, de huidige eigenaresse van ditisRODEN stopt dan ook per 1 mei.

Hierdoor zal Stefan straks, naast het vaste en bekende team, ook geregeld als razende reporter op pad zijn om verslag te doen van

Nieuw-Roden - Nieuw-Roden O15-1 heeft in de eerste competitiewedstrijd tegen Veenhuizen/Een O15-1 een 1-1 gelijkspel over de streep weten te trekken in een bloedstollende en zware fysieke wedstrijd.

Het lukte de grote en fysiek sterke mannen van Veenhuizen maar niet om Nieuw-Roden op de knieën te krijgen, waarvan er zelf 5 meisjes in het elftal spelen bij Nieuw-Roden. Nieuw-Roden in het rood spelend, kwam zelfs op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Maxime Ruiter. Hij speelde een lange bal op Lukas Pater, maar die liet deze lopen, zodat de boomlange keeper van 2 meter, Kian de Jong de bal verkeerd inschatte en het doel in zag gaan. Veenhuizen was fysiek natuurlijk de betere ploeg en Nieuw-Roden had het daar erg moeilijk mee. Uitblinker bij Nieuw-Roden was keeper Robin Pit, die Nieuw-Roden keer op keer op de been hield tot de rust aan toe.

Na de rust ging Nieuw-Roden een ander systeem voetballen om meer grip op het spel te krijgen, waar normaal gesproken het team op technisch gebied ook van moet hebben. Voetballend proberen onder de druk uit te komen en slimmer om te gaan met de boomlange spitsen en verdedigers. Een paar keer lukte dat Nieuw-Roden, maar het bleef een ware gevecht. Veenhuizen die maar niet de keeper wist te passeren van Nieuw-Roden, wist toch 10 minuten voor tijd met een hoge bal op doel keeper Robin Pit te verrassen. Door de zon in zijn ogen leek of de bal overging, maar ging de bal net onder de lat het doel in. Een verdiende gelijkspel op dat moment. Nieuw-Roden wilde er alles aan doen om de 1-1 over de streep te trekken, want op dat moment was dat het hoogst haalbare. Lukas Pater werd laatste man gezet samen met Deborah Tomasoa en de sterk spelende Thom Pakes er naast. De muur was gebouwd en er kwam verder geen echte gevaar meer voor Nieuw-Roden, zodat het gelijkspel over de streep werd getrokken.

In ieder geval is het eerste punt binnen gehaald voor Nieuw-Roden, maar zijn er nog wel wat verbeterpuntjes om aan te werken. Volgende week speelt Nieuw-Roden uit tegen vv Stânfries O15 om 09.00 uur, dus wordt vroeg plassen!