Ruim 30 jaar heeft Zevenhuizen moeten wachten, maar vandaag is het dan eindelijk het begin gemaakt, het ‘’echte’’ begin van het MFC.


Een sporthal die Zevenhuizen al heel lang dringend nodig heeft, die sporthal komt steeds dichterbij.


De mannen van het MFC hebben zojuist symbolisch afscheid genomen van de gemeente en wethouders en een ieder die daar bij hoorde.


Richard Kobes van had een bedankwoordje voor een ieder die mee heeft geholpen aan de realisatie van dit project.


Wethouder Hielke Westra en dorpswethouder Geertje Dijkstra-Jacobi hadden alleen maar lovende woorden voor de mannen. De gemeente kon simpel weg niet om hun heen, ze waren bij elke raadsvergadering aanwezig.


Samen met de aanwezige raadsleden, werd er met scheppen de grond in de bak van de kraan geschept en door die bak te legen op het punt waar begonnen wordt met het MFC, is er een einde gekomen aan het tijdperk gemeente. Die overigens ook best wel trots is dat een dorp als Zevenhuizen dit uit de grond stampt, niet voor niets het leukste dorp van Grunn in 2011.


Ook voorzitter van de DES had nog lovende woorden voor de heren en een bijpassend prestentje, koeken, voor de vrijwilligers. Want zonder de vrijwilligers gaat ze dit niet lukken en zonder ‘’brandstof’’ geen vrijwilligers.


Dat gedeelte is afgesloten, vanaf vandaag mogen ze het zelf doen.


Met heel veel hulp uiteraard.


Hulp die ze al hadden gekregen van onder ander Rottinghuis aannemers bedrijf en uiteraard de  vele andere bedrijven.


En ook al veel hulp van de vrijwilligers, om het begin te maken voor de aanleg van het MFC.


Denk daarbij aan de brandput, het verwijderen van de bossage en de hekken die er nog stonden, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.


Anja’s ijsco kar deelde ijsjes uit, die werden gretig in ontvangst genomen door de ‘’scheppers’’ en uiteraard de rest van de aanwezigen.


Voor de mannen een prachtige dag, hou hun facebook pagina in de gaten, daar wordt regelmatig hulp gevraagd, vrijwillige hulp, want dat is onbetaalbaar. Voor een ieder die het MFC een warm hart toedraagt, op wat voor manier dan ook, ze hebben ook een website: http://mfc7huizen.nl/


Daar kan men ook contact opnemen met de heren.


Foto's DitisRoden.nl©