Iedere week stellen we een ondernemer in Noordenveld de vraag "Hoe gaat het met jou?" Deze week het verhaal van John Velting van restaurant 'La Comida' op de Brink in Roden. Leest u weer mee?

Hoe gaat het met jou?
"Het gaat redelijk goed met mij. Ik ben gezond, ik heb een leuk gezin, een leuk bedrijf, fijn personeel en ik woon in het leukste "dorp" van de gemeente Noordenveld.

Kun je jezelf voorstellen aan de lezers van DitisRoden.nl?
"Mijn naam is John Velting, ik ben vader van 3 dochters en samen met mijn partner eigenaar van Restaurant La Comida. Na mijn Horeca opleiding heb ik gewerkt in meerdere restaurants, waarvan bijna 10 jaar als chefkok bij een Mexicaan. Ik heb een uitstap gemaakt van ca. 8 jaar als "visboer" met mijn eigen viswagen. Maar ik miste de horeca. Na een ernstig ongeluk besloten wij het roer om te gooien en toch weer te gaan voor werken in de horeca, en wel ons eigen restaurant op te zetten. In 2018 begonnen wij ons Mexicaans restaurant in de Winsinghhof en dat bleek een succes."

Hoe was de coronatijd voor jullie tot nu toe?
"Alles verliep op rolletjes totdat corona roet in het eten gooide. Ons kleine buffertje was zo op. Het was zenuwslopend... Gelukkig kunnen we intussen weer een beetje inlopen en hebben we weer hoop op een goede toekomst."

Hebben jullie veel aanpassingen moeten doen?
"De tijd die we noodgedwongen dicht waren , hebben we benut om de keuken deels te vernieuwen. Om te voldoen aan de corona eisen, hebben we een aantal tafels en stoelen moeten opofferen. Om dit enigszins te compenseren, zijn we ook met afhaalgerechten begonnen. Zoals u wellicht weet verzorgen wij ook de horeca van het Theater, maar dat ligt nu volledig stil. Desondanks blijven we positief en proberen wij met ons team er het beste uit te halen."

Wat moeten we absoluut eens proeven? Wat is jullie specialiteit?
"Smaken verschillen natuurlijk, maar heb je zin in iets pikants dan moet je gaan voor de Chili Roja (pikante runderstoof) Ben je een vleeseter dan hebben we een heerlijke Rib-Eye of onze gemarineerde malse Spareribs. En voor de zoetekauwen onder ons, mag onze huisgemaakte kokostaart niet ontbreken."

Aan wie wil jij de vraag 'Hoe gaat het met jou?' graag stellen?
"Lastig... We zijn altijd begaan met iedereen om ons heen. Maar ik stel de vraag graag door aan Akkelien van de Theeschenkerij bij de Kinderboerderij."

Coby van ZantenĀ©