Knights JH1 – Drachten Diamonds JH1          Leek       12-09-2020


 


Junioren Knights nipt verloren van koploper !


Afgelopen zaterdag 12 september namen de junioren van BSC Knights het op tegen de koploper in de poule , Drachten Diamonds.


Drachten begon aan slag en scoorde in de 1e inning 3 punten. In diezelfde inning wist Knights slechts 1 punt te scoren door  Ties de Boer die werd binnen geslagen door Mik Claessens. In de daarop volgende 3 inningen wist pitcher Wouter van der Donk te voorkomen dat Drachten punten scoorde. Knights wist in die inningen nog 4 punten te maken.


In de laatste 2 inningen wist Drachten nog 3 punten te behalen en de junioren van Knights helaas niet meer. Daarmee eindigde deze wedstrijd in het voordeel van Drachten met  5 tegen 6 .


 


 


                                                                                                                                            


Knights AH1 – Blokes AH1                Leek                       12-09-2020                                                                                                                                       


Een comeback, maar helaas niet voor de winst                               


 


The Knights begonnen de wedstrijd in het veld, The blokes aan slag.


Na een honkslag en een aantal spelers door 4 wijd op het honk was het al gauw moeilijk voor de Knights. Met 2 honkslagen extra noteerden de Blokes al de eerste 4 punten. Pitcher en catcher verzochten om een wissel dus werd er gewisseld. Het nieuwe duo had nog nooit op deze posities gespeeld.


Helaas brachten deze wissels geen ander wedstrijdbeeld, want The Blokes kregen weer veel 4 wijd en sloegen nog enkele honkslagen. De stand was nu 0-9 en 0 uit. Ondertussen was iedereen bij de slagploeg al geweest en begonnen ze aan de tweede ronde. Slagman nummer 13 sloeg een zachte pop-up bal die werd gevangen door de pitcher.


Vervolgens werd er 2 keer 4 wijd gegooid en werd er weer gewisseld.


Nu stonden onze meest ervaren pitcher en catcher in het veld, de stand was 0-12.


De nieuwe pitcher gooide gelijk een 3 slag, daarna 4 wijd om vervolgens de inning te eindigen met weer een 3 slag.


 


Met een achterstand van 0-12 kwamen The Knights aan slag.


De eerste slagman sloeg een mooie honkslag richting het midden.


Slagman 3 ging op 3 slag, maar mede door wat honkslagen, geraakt werper en goed honklopen, kwamen wij al snel terug op een achterstand van 4-12. Slagman nummer 7 was de laatste uit en de inning was over.


 


De tweede inning speelde The Knights zonder al te veel moeite.


De eerste slagman ging uit door een mooie veldactie van de tweede honkman, de volgende kreeg 4 wijd.


Daarna werd de bal naar de pitcher geslagen, waardoor de pitcher de bal kon gooien naar het eerste honk, 2 uit.


De laatste slagman ging uit op 3 slag.


Stand 4-12.


 


The Knights stonden vol zelfvertrouwen aan slag in de tweede inning.


Het begon met een fraaie honkslag naar het outfield, tussen de spelers in.


Vervolgens werd er een aantal keer 4 wijd gegooid en werden veel honken gestolen.


De kans op een winst werd steeds groter. 7-12.


Tussendoor helaas 3 slag, waarna slagman 5 & 6 twee honkslagen sloegen.


Nogmaals 3 slag, maar de stand was nu 9-12.


De laatste slagman sloeg de bal hard naar de korte stop, die wist een mooie vangbal te maken. Helaas was de wedstrijd 1 minuut over tijd, waardoor nog een inning niet meer mogelijk was.


Anders hadden The Knights alsnog kunnen winnen.                                                              


Maar het team was zeer te spreken over hun comeback van 0-12 naar 9-12.


 


 


Drachten Diamonds PH1 – Knights PH1        Drachten               12-09-2020


 


Sterk, sterker, sterkst?


 


Zaterdag 12 september speelden de Knights uit tegen de Drachten Diamonds. We begonnen de 1e inning sterk aan slag door 4 honkslagen en 2 punten door Melvin en Eliza. Drachten scoorde 1 punt. In de 2e inning kwamen we door honkslagen Ruben, Tessa, Finn en Melvin en een 4 honkslag van Tyra op een 7-1 voorsprong. Drachten deed nog iets terug met 2 punten. In de derde inning kwamen de Ridders uit Leek niet tot scoren. Drachten zag hun kans en maakte 5 punten waardoor de tussenstand 8-7 was in het voordeel van de Diamonds. In de 4e en laatste inning maakte Ruben het gelijkmakende punt 8-8. Nog 1 slag beurt voor de thuisploeg bracht geen punten op zodat de wedstrijd eindigde in 8-8 een stand waar iedereen blij mee was. Het was wederom een spannende wedstrijd van de Knights. Komende zaterdag  19 september spelen we om 11:00 in Leek tegen Caribe.


 


Knights H2 – Blue Hawks H1            Leek       13-09-2020   gewonnen thuis met 24-2


 


Caribe H2 – Knights H1      Groningen             13-9-2020


 


Gewonnen na een aparte wedstrijd


 


Op een mooie nazomer dag trokken de ridders uit Leek naar Groningen, om als derde in de ranglijst, het op te nemen tegen de nummer vijf. In het praatje aan de plaat voorafgaand aan de wedstrijd werd door de scheidsrechter nogal nadrukkelijk gevraagd om bij onenigheden even bij elkaar te komen als coaches en leiding om zaken als volwassen mensen op te lossen. Voor ons een logisch verhaal. Knights begonnen weer goed aan slag waar de eerste zeven slagmensen allemaal op de honken kwamen, door honkslagen van Jan Kloosterman, Martijn van der Donk en René Ekhart en twee-honkslagen van Jordi Oosterbeek en Floris Meijer, wisten ze vier runs te noteren. Nadat Groningen slechts twee keer scoorde in de gelijkmakende slagbeurt, lag de druk vanaf dat moment bij Caribe. Dit kwam vooral tot uiting door gefrustreerd geroep naar elkaar bij foutjes in het veld en onenigheden met de scheidsrechter, omdat met het niet altijd eens was met de calls van slag en wijd. Knights, als voorstander van “positief coachen” liet zich hier niet in meeslepen en hebben hier niet aan meegedaan en besloten de wedstrijd gewoon met honkbal te winnen. Tussen de inningen door wel duidelijk gemaakt aan de scheidsrechters dat wij vonden dat zij het prima deden.


 


De tweede inning konden we honkslagen noteren voor Peter ten Raa en Remco Tuininga en op de tik van Lars Spoelman kon Peter scoren. Caribe wist toen ook twee puntjes te pakken. Startend werper Martijn verdraaide zijn knie en moest op de bank, hij had drie keer vier wijd gegooid en één maal drie slag, zijn veld maakte twee fouten en hij stond slechts twee honkslagen toe.


 


In de derde inning wist Knights weer twee lopers over de thuisplaat te krijgen met slechts een enkele honkslag van Jesper Martens. De rest van de spelers was door vier wijd, wilde worp en fout op de honken gekomen, waardoor de onrust bij Caribe toenam. Rutger Meijer was de derde nul doordat hij werd uitgetikt bij een steelpoging tussen twee en drie. Normaal gaat bij de derde nul iedereen van het veld af, omdat ze weer aan slag mogen. Nu reageerde de veldspeler die Rutger uit tikte niet gepast en beide kanten reageerden hier op door het veld op te lopen. De actie van Rutger om terug te gaan naar het honk was geen verkeerde actie dus we vonden de reactie ongepast.


 


De laatste inning was er een fraaie drie-honkslag van Remco, gevolgd door honkslagen van Jan, Jordi en Floris, waardoor er nog 5 punten op het scorebord bij kwamen. De laatste slagbeurt van Caribe zaaide nog wat verwarring bij ons, maar reliever op de heuvel Jordi gooide de wedstrijd mooi uit, met vijf keer 4-wijd en drie keer drie slag en zijn veld maakte geen fouten, hij stond slechts drie honkslagen toe. Met opgeheven hoofd konden de ridders de arena verlaten met een 12 – 8 overwinning.


 


Hoofdfoto Junioren Zoë Wijnsma en onder Marie Platteel


Foto pupillen 


Foto's Heren 1 Jan Kloosterman en Remco Tuinenga