-
Zondag de Gouden Helm Races
16.Sep.2020
Gouden Helm Races 2020
FIM Long Track World Championship - Challenge

Zondag 20 sept. 2020 - Speed Centre Roden

Aanvang: 09:30
Rijdersvoorstelling: 13:10
Eerste Heat: 13:30

Max. 250 Tickets beschikbaar

Voor meer informatie en www.motorsportroden.nl

RTV Noord:
Alleen de echte baansportliefhebber komt zondag in Roden aan z'n trekken. Bij de WK Grasbaan Challenge kunnen slechts tweehonderdvijftig toeschouwers aanwezig zijn. Je moet er wel wat voor over hebben; een toegangsticket kost namelijk honderd euro.


De Stichting Motorsport Roden kon niet anders dan deze hoge prijs voor een entreekaartje vragen.

'We zijn niet een club die de stekker er meteen uittrekt door corona. Wij zoeken het bij de echte liefhebber om ons te helpen. Als je het ons op de persoon af vraagt, hadden we dit niet gedaan', zegt voorzitter Bert Oosterling.

Run op kaarten
De animo voor de kaartjes is groot, zegt Oosterling. Hij denkt dan ook dat alle tickets vrijdag de deur uit zijn.

'In het begin was er meteen een piek in de vraag. De supporters van Romano Hummel vroegen mij wanneer de verkoop begon. Ze wilden er vroeg voor opstaan. Nu de complete deelnemerslijst bekend is, zie je weer een toename in het aanschaffen voor een toegangsbewijs.'

Een aantal consumpties, een programmaboekje en een aandenken zijn bij de prijs inbegrepen. Daarnaast krijgt men een korting van vijftig procent op kaarten voor de WK voor landenteams in 2021.


Enige race in Nederland, veel deelnemers
Er staan zondag maar liefst vijfentwintig deelnemers aan de start. Er zijn vier startplekken te verdienen voor de serie van vijf WK-races van volgend jaar. Het grote rijdersveld komt omdat er normaal gesproken ook nog een kwalificatiewedstrijd is. Deze is afgelast vanwege de coronacrisis.

Roden heeft daardoor een zeer groot evenement binnen de poorten en bovendien ook nog nog eens de enige race die dit seizoen in Nederland gehouden wordt.

Toeschouwers hebben de vrijheid om te lopen, maar we moeten deelnemers en publiek gescheiden houden

Coureurs scheiden van publiek
Een klus van jewelste voor het team van vrijwilligers van de vereniging. Alleen het aanbrengen van bewegwijzering op het terrein is al haast een dagtaak. De coureurs en het publiek mogen niet met elkaar in aanraking komen.

'De toeschouwers hebben wel de vrijheid om te lopen. Maar we moeten deelnemers en publiek gescheiden houden. Dus het is niet zo dat ze overal vrij kunnen lopen. Er mag geen vermenging ontstaan', benadruk Oosterling.

De trainingen beginnen zondag om half tien. De eerste race is om half twee.
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.