-
IJsvereniging RAS: werkzaamheden en het (Corona plan) plan voor het najaar
16.Sep.2020
Roderesch, Alteveer, Steenbergen. De Rasdorpen denken ondanks de hoge temperaturen van de laatste dagen, alweer aan een koud en nat najaar en aan de komende winterperiode.

Om goed voorbereid te zijn op de winter heeft de ijsvereniging RAS elk jaar in november haar schoonmaakdagen, dan wordt het riet en de begroeiing aan de kanten verwijderd, waardoor de evt. komende vorst optimaal haar werk kan doen.

Maar…….. vanwege Corona heeft het bestuur deze werkzaamheden opgedeeld in kleinere porties, waardoor er per keer minder mensen aan het klussen zijn.

In week 38 is de Sbb (Eigenaar van het bosperceel) begonnen met de maaiwerkzaamheden rondom de prachtige waterplas in Alteveer.

De komende week komt een grote rupskraan met maaikorf om de randen van het Ven helemaal rondom rietvrij te maken en de kanten weer mooi strak af te werken.

In 2011 is het Ven ook met een kraan uitgegraven door de fa. Jansma uit Langelo, in de tussen liggende jaren is het onderhoud steeds uitgevoerd door leerlingen van de Esborgschool, medewerkers van Sbb, vrijwilligers en het bestuur van de ijsvereniging RAS.

Nu het vanwege Corona niet mogelijk is om met grote groepen deze klus te klaren, is gekozen voor Groot Materieel.

Toch gaan de (kleinere) schoonmaakwerkzaamheden rondom het Ven straks in okt. en nov. met kleine groepjes ook gewoon door, want de chocolade melk en pepernoten staan dan ook weer klaar.
Op de foto Henk Denkers van Sbb 2020
Fotograaf Abel Mulder
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.