Nieuw-Roden - Er is maandag begonnen met het leggen van de eerste fundering aan de Burgemeester Bloemersstraat in Nieuw-Roden. Na veel voorbereidingen afgelopen maanden om de huizen leeg te halen van asbest etc, en het afbreken van de rijtjeswoningen kan er worden begonnen aan het leggen van funderingen.

Aan de Burgemeester Bloemersstraat en Madelief in Nieuw-Roden gaat Woonborg 36 huurwoningen slopen. Er komen 36 nieuwe Nul op de Meter-woningen voor terug: 17 gezinswoningen en 19 levensloopbestendige woningen. Dit sloop- en nieuwbouwplan is samen met de bewoners ontwikkeld. De laatste voorbereidingen zijn in volle gang, bijna de helft van de bewoners is al verhuisd naar een tijdelijke of permanente andere woning.

Eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen
Woonborg bouwt aan de Burgemeester Bloemersstraat en Madelief twee verschillende type nieuwbouwwoningen: gezinswoningen met drie slaapkamers op de verdieping en levensloopbestendige woningen. Laatstgenoemd type heeft de badkamer en een slaapkamer op de begane grond. Alle woningen worden Nul op de Meter. Zo’n NOM-woning wekt evenveel energie op als nodig is voor het huis en het huishouden van een gemiddeld Nederlands gezin. Foto© DitisRoden.nl