Leek/Tolbert - Voor Nieuw-Roden was het zondagmiddag in de beker tegen TLC een graadmeter hoe het team er voor staat als het volgende week de competitie in moet gaan. TLC die net als Nieuw-Roden in dezelfde competitie uitkomt in de 3e klasse B zondag, kwam na wat gestuntel achterin van Nieuw-Roden als snel op een 2-0 voorsprong. Het jonge Nieuw-Roden gaf het wel heel gemakkelijk weg achterin. TLC die ook niet echt in goede doen was, profiteerde er optimaal van. Bij dit jeugdig Nieuw-Roden is slimmigheid en hoe positioneel te staan in de omschakeling nog een puntje voor verbetering. Maar aan inzet ligt het zeker niet. Toch kwam Nieuw-Roden terug door een benutte penalty van Marcel Kuiper. Daarvoor werd Sander Drent gevloerd in het strafschopgebied door de keeper. Kuiper schoot de bal, zoals altijd, beheerst de netten in. Zo gingen de teams ook de rust in.

Beide teams gingen in de rust wat wissels toepassen en Nieuw-Roden leek de wedstrijd aardig onder controle te krijgen. Er kwamen meer kansen voor Sander Drent en Edwin Ubels, maar ze faalden allebei in de afwerking. TLC was voornamelijk gevaarlijk met de vlijmscherpe hoekschoppen, die bij de eerste paal van keeper Cas van de Gruiter een paar keer ternauwernood weggewerkt kon worden. Toch werd het in de laatste 10 minuten voor het einde fataal voor Nieuw-Roden. Door wederom zo'n vlijmscherpe hoekschop wist TLC wel de 3-1 te scoren. Hier bleef het ook bij en kunnen beide teams zich nu volledig gaan richten op hun competitie in de zondag 3e klasse.

Volgende wedstrijd zondag 20 september om 14.00 uur.