ZEVENHUIZEN - Zaterdag speelde de Zoutman-formatie haar eerste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was het bekende TFS uit Drachtstercompagnie. In de zaal streden beide ploegen om de bovenste plaatsen en promoveerde beide ploegen naar de Tweede Klasse. Op het veld zijn beide ploegen nog actief in de Derde Klasse. Een mooi affiche dus.

Om half 4 floot scheidsrechter Lolkema in voor de wedstrijd. Sparta, met gewijzigd team, startte scherp en stond binnen no-time op 5-0. Daarna werden de aanvallen iets slordiger. Voor rust pakte de ploeg van Moric van der Lei de draad weer op en zo werd er bij 10-3 gerust.

Coach Van der Lei had weinig aan te merken op zijn team en stuurde zijn team terug het veld in met de opdracht niet te verslappen. De goals die de ploeg uit Drachtstercompagnie maakte waren vooral schoonheidsfoutjes van de Zevenhuister verdediging. Maar Sparta bleef doen wat hen opgedragen was en won de wedstrijd met 21-9!

Volgende week speelt de Zevenhuister hoofdmacht weer een uitwedstrijd. In 13.30 uur wordt er in De Wijk gespeeld tegen het onbekende Roreko.